Jeśli o mnie chodzi to nie mam duolightów ;)
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Jeśli o mnie chodzi to nie mam duolightów ;)
Nie ma homologacji na kloszu = niezgodne z przepisami. Całe te wykładnie i interpretacje są nikomu (policjantowi, diagnoście) nie potrzebne.
Ps. mam nielegalne dzienne z drogowych.
Ja mam nielegalne dzienne w kierunkach ( policja przy kontroli nie zwracała na to uwagi), mi to pasuje. Swiatła te widać z daleka i swoją rolę spełniają o wiele lepiej, niż dwa legalne paski ledowe, montowane w wielu starszych pojazdach, widoczne dopiero z 100- 200m
Mijają 2 lata od kiedy pierwsze osoby z forum zamontowaly Duolighty.Jak Wam się sprawują na dzień dzisiejszy ?
Mam dzienne i to zgodne z obowiązującymi przepisami ;) Po prostu nie czytasz postów, a pisałem już wczesniej, że mam dzienne w miejscu przednich przeciwmgielnych.
Czyli, złamałeś prawo, ponieważ w kwestii oświetlenia, samochód ma posiadać takie, na jakie został homologowany, czyli jeśli fabrycznie był wyposażony w światła przeciwmgielne, to zastępując je światłami do jazdy dziennej, zmieniłeś jego fabryczne wyposażenie w kwestii oświetlenia zewnętrznego, a więc przy równie upierdliwym diagnoście, mógłbyś zostać odesłany z kwitkiem, co jest, w życiu równie prawdopodobne, jak sprawdzanie przez niego przełącznika świateł, ale jak chcesz to podam Ci adres stacji, na której mogliby to zrobić, czyli porównać wyposażenie fabryczne z rzeczywistym ;)
Proszę o podanie przepisu, który złamałem.
Nie wspominając już nawet o tym, że światła przeciwmgłowe, są, po prostu, potrzebne.
[QUOTE=FXX;1962720]Proszę o podanie przepisu, który złamałem.
Jeśli egzemplarz był homologowany ze światłami przeciw mgłowymi, to zmieniłeś jego specyfikację, ale jak wspomniałem, wykrycie tego ma prawdopodobieństwo, podobne do wykrycia dziennych w drogowych, a ja do tej pory nie doczekałem się na przepis, świadczący o tym, że takie rozwiązanie nie spełnia warunku, który podałeś, a więc może zacznij Ty od przytoczenia przepisów, na które się powoływałeś i wskazania odstępstw od niego w takim przypadku - wiesz, zanim się o coś upomnisz, spełnił wcześniejszą prośbę, tego od którego się upominasz.