Panowie a takie pytanko, wosk mogę sobie docierać delikatnie czymś takim:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/05/344.jpg
Bo lezy u mnie w garażu i się kurzy, a może do czegoś się przydać?
Printable View
Panowie a takie pytanko, wosk mogę sobie docierać delikatnie czymś takim:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/05/344.jpg
Bo lezy u mnie w garażu i się kurzy, a może do czegoś się przydać?
Kolego nie polecam, nie ma to w ogóle ustawiania obrotów . A z tego co wiem to obroty są dosyć duże. I nie bądź takim leniem ;) wosk to wisienka na torcie i nakłada się go ręcznie :D
No wieem, ale kolego ostatnio jak polerowałem auto maszynowo przed pół dnia, to jak miałem nakładać wosk to myślałem że mi ręce poodpadają :D Jeszcze ostatnie pytanie, wosk czekam aż delikatnie przyschnie a potem docieram ? Ja zwykle robie tak że robie pół samochodu (nakładam wosk), i docieram od pierwszego nawoskowanego elementu polerować, potem druga strona auta.
Poczytaj co to "test palca".
Jak nakładasz wosk "profesjonalnie" (= cienką warstwę) i nie zostawisz go na 6h to nie ma najmniejszego problemu z docieraniem.
Trzeba podczas woskowania pamiętać, że najlepsi oblatują auto 2-3 gramami wosku !
To ledwo widoczna mgiełka a po puszce Collinite po aplikacji nawet nie widać ubytku.
P.S. Tą "polerkę" sprzedaj albo oddaj komuś.
Mi poszło na 156 i 147 razem 15g wosku. Ale kładłem 2 warstwy wiec 7.5g na auto, czyli 3.75 na warstwę na auto. Ha!!! A wiem ze mógłbym oszczędniej ale mi sie nie chciało a przede wszystkim trzeba mieć lepszy aplikator niż ja mam. Wydaje mi sie ze mięciutka pianka wielkości pudełka zapałek byłaby dla mnie optymalna.
Tak jak Artih napisał - test palca, czyli poczekać przynajmniej 10 minut i przejechać palcem - jeśli się maże - jeszcze za krótko, jeśli palec starł wosk - można polerować.
ArmorAll Shield jednak do tego schematu nie pasował - producent zaleca nie czekać na przyschnięcie i od razu polerować i potwierdzam, że szło wtedy sprawniej.
Przyschnięty AAS nie da się spolerować :)
Takie pytanie, czy jest sens kłaść wosk na sealant? Chodzi o podbicie looka, czy będzie to zauważalna różnica?