ładnie umyta
Printable View
ładnie umyta
Wczoraj moją czyściochę pięknie wybrudziłem. Aż miło popatrzeć. Na szybach tylko miejsca wycieraczek prześwitują.
Droga w powiaty lubelskie :) predkośc 10km/h i to było za szybko
ja dziś w nocy wycieczka o parametrach:
Załącznik 120086Załącznik 120087Załącznik 120088Załącznik 120089
oczywiście bella już nie jest czyściutka :(
Zatankowana, umyta, no i zerwałem stary znaczek alfy :D
https://www.dropbox.com/s/r5kwlky7mo...2023.53.16.jpg
właśnie wysłałem przelew za letnie oponki :)
Odpalona po dwu-tygodniowej przerwie :D bez ładowania Aku :D rech-rech-rech, cos gwizdło, coś strzeliło i tadam klekocze :D :P
Przyszły w końcu wycieraczki Dipp ;] Zobaczymy czy faktycznie są stosunkowo dobre xD
Wymieniłem żarówki postojowych przednich na W5WB (niebieskie), ale szczerze mówiąc nie widzę żadnej różnicy...
Dzisiaj suma inwestycji z tygodnia :Tarcze Brembo klocki Ferodo przód .Tłumik końcowy Ulter, oraz komplet felg alu na lato.
Litr? Więcej, tak z 1,4l :D Zasłyszałem, że nawet datę ten "komputr" potrafi pomylić :D
Wyczyściłem głowiczki spryskiwaczy lamp (brudne i nie pryskały dobrze) i zamówiłem przekaźnik czasowy regulowany :)
wymieniłem pompkę spryskiwaczy.
dzięki tłumaczeniu jak dziad krowie na rowie gdzie są kostki kurtyn usunąłem błąd AIRBAG (dzięki arekgr!!)
wymiana podświetlenia wskaźnika paliwa, zegarka oraz górnej żaróweczki prędkościomierza,
a ja w końcu zakupiłem swoją Alfę 156 ;) świeżo odebrana od mechanika po wymianie rozrządu i górnych wahaczy :)
Dziś świeży płyn ustrojowy. Wymiana oleju - Motul 8100 X-Clean 5w40 + filtr oleju + filtr powietrza + filtr paliwa + filtr kabinowy. Do tego doszła w końcu wymiana rury prowadzącej od intercoolera do turbiny na nierdzewkę. I zalałem czysto profilaktycznie i z ciekawości Ceramizera do skrzyni biegów. Ot tyle na dziś bella dostała, AŻ tyle :lol:
umyta jak co tydzień na bezdotyku
Umyta i w końcu założona osłona dolna silnika:)
Umyta, nawoskowana, wysprzątana i zatankowana :D
Sezon na mycie po soli jak wszyscy to i ja :)
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2014/02/68.jpg
A tak sobie przymierzyłem czy będzie pasować :)
Załącznik 120388
I cieszę się bo pasuje :)
I ja też full mycie i woskowanie :)
Zakupione drążki kierownicze (Meyle) oraz końcówki drążków (TRW). Teraz czeka wymiana.
Załącznik 120414
Autko na zewnątrz umyte w myjni bezdotykowej na Wilanowie :) Zmoczyłem Alfe wodą, oblałem płynem pod prysznic Dove, obleciałem miękką szczotką i spłukałem... Zapomniałem szamponu samochodowego, a miałem jedynie swoją kosmetyczkę ;)
Wymiana dyszy spryskiwacza na mgłowe z octavii II + czyszczenie MAF ;D
Umyta i wysprzątana 156 jak i 146 :D
rozebrane tylnie hamulce zdjęte tarcze i czeka na nowe po wspaniałym klocku co okłądzina odpadła i kolejny problem
Czy używacie takie coś
http://kartyratownicze.pl/wzory-kart-ratownicznych/
Załącznik 120487Załącznik 120486
Nie widziałem
sory, ale to troche bzdura, poprzegladaj sobie inne auta, w 97% samochodow jest tak samo. a stazacy i tak zawsze w majlepszym miejscu beda sie zabierac za robote, a nie ogladac kartke i sie zastanawiac czy tu czy moze tam ciac, czas, czas!
I tu się mylisz popatrz na wzmocnienia i napinacze pasów i położenie poduch.
Znalazłem taki temat w necie i jestem ciekaw co wy na to.
Wymieniłem żarówkę H6W,wytrzymała ponad rok,więc pewnie niebawem przepali się z drugiej strony.
Umyłem Alfę,bo na dworze wiosna:D
Wczoraj umyta a dziś wygląda okropnie po nocnej drodze.
Natłuściłem dziś i jak co miesiąc skórki, żeby pięknie lśniły i nie pękały :)