Nie moge. Takie znalazlem i takie wrzucam.
Printable View
A wiesz może co to za wersja wyposażenia http://moto.pl/MotoPL/51,88389,20106541.html?i=13
Nie znalazłem jej w żadnym konfiguratorze na zachodnich stronach, a taka mnie interesuje :-)
Z tego co widzę to jedne felgi mają wzór bardzo podobny do blackline 2. Szkoda że tylko 17
Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka
Podepnę się pod link
...dwa zupełnie inne auta - dla mnie poezja :D
http://moto.pl/MotoPL/51,88389,20106541.html?i=30
Na nowy model dostaniesz co najwyżej symboliczny rabat albo wcale. Z czasem dilerzy będą miękli ale jeżeli ten model dobrze się przyjmie, to na dwucyfrowy rabat trzeba będzie długo poczekać. W tym roku, żeby wyrwać przyzwoity rabat trzeba będzie zamówić pewnie przed końcem roku, żeby samochód wyprodukował się na sam koniec 2016 i załapał się na promocję starego rocznika na początku 2017 roku, kiedy samochód byłby odbierany.
Jest już pierwszy dość obiektywny test 2,0 200KM http://mein-auto-blog.de/hersteller/...2-0-turbo.html
Niestety nie ma fajerwerków... O ile zawieszenie i wnętrze zbierają same pochwały (również seryjne fotel, które są dużo lepsze niż wyglądają) o tyle silnik niestety rozczarowuje swoją charakterytyką. Same dane techniczne mówią za siebie:
Moc maksymalna przy 5000:(
Moment wystarczający: 330 Nm
Przyspieszenie 6,6 do 100
Osiągi całkiem przyzwoite ale dźwiękiem i kręceniem pod czerwone pole (zaczyna się przy 5500!) to się raczej nie będziemy napawać...
Spalanie podczas testu w granicach 9,5/100 ale nie wiadomo czy to dane z komputera (które, jak wiadomo w AR nie zawsze mają coś wspólnego z realiami) czy też mierzone praktycznie.
Poza tym jednemu taki silnik może spalić 7 a drugiemu 12:)
Ja spróbuję w lepszej rozdzielczości. Poniżej:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/451.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/452.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/453.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/454.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/455.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/456.jpg
Moc wysoko nie przeszkadza jesli moment jest nisko.
Charakterystyka podobna do TBI… W codziennym użytkowaniu może nawet się podobać ale jeśli ktoś będzie oczekiwał mocno sportowego charakteru, to będzie musiał poczekać na wersję 280 KM, gdzie moc będzie osiągana pewnie sporo wyżej.
I jak wrażenia z cennika? czujniki parkowania 3200 .. masakra
Też mam nadzieję, że wersja 280KM będzie się wyżej kręcić. I lepiej brzmieć. Jak pokazuje przykład AMG nawet z 4 cyl przy dzisiejszych normach można wycisnąć fajny dźwięk.
Żartujesz, czy jak? 5000 to wysoko? Przy benzynie? Ja mam w Alfie przy 5000 maks, ale momentu :D
Nie zapominajmy że to ma być auto cywilne, nikt nie będzie jej kręcił pod czerwone na okrągło, wystarczy że krzywe będą dobre.
Wszyscy tutaj, na forum teraz narzekają, marudzą, jakie to drogie, brzydkie i w ogóle beznadziejne auto, a za parę lat, gdy będą używki w cenach 30-40k zl, to będziecie chodzili na rzęsach, żeby tylko mieć Giulie i wtedy będą tutaj tylko same ochy i achy, jakie to zajebisty samochód...
Szukacie na siłę wad.
Niedawno przeszkadzało Wam, że prawdopodobnie będzie wersja 130KM - przecież Alfie to nie wypada! Toż to nie będzie jechało!
Zaczyna się od 150KM, ma ładne osiągi jak na taką moc, to teraz piszecie, że nieporozumieniem jest to, że nie ma jakiś słabszych silników typu 130KM.
Kolejny zaś w aucie nie siedział, nie jechał, a już pisze, że auto ma zdecydowanie za dużą cenę.
Śledzę ten wątek i nie mogę pojąć - czego Wy do cholerki oczekiwaliście/oczekujecie?
Samochodu który będzie konkurował z BMW czy Audi, a był w cenie Renault?!
Śmieszne...
[QUOTE=ArcoMancino;1824658]Ja spróbuję w lepszej rozdzielczości. Poniżej:QUOTE]
A masz gdzieś rozpisaną zawartość pakietów? Bo wygląda na to, że ksenony są tylko w pakiecie i nawet nie wiadomo które - zwykłe, czy z AFS.
P.S. Kilka tańszych opcji powinni wrzucić do standardu, albo chociaż do wersji Super, bo w takim aucie to wstyd dopłacać za elektrochromatyczne lusterko (500 zł), zaczepy w bagażniku (440 zł) i składane lusterka (1600 zł). A lakierowane zaciski hamulcowe za 1600 zł wywołały u mnie niezłe :edziahaha:
i znowu nie można zamówić czerwonej skóry do niebieskiego lakieru... absurd... mój wymarzony układ :(
Czytam sobie czytam i dochodzę do wniosku, że nigdy nie uda się dogodzić użytkownikom żadnego forum pasjonatów, tak już jest. A bardzo ciekawy jestem czy będzie to miało jakiekolwiek przełożenie zwykłych miłośników autek tuptajacych di salonów sprzedaży :)
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
Alfa zawsze była cennikowo droga , ale zawsze można było na nią dostać dobry rabat nawet na auto zamawiane do produkcji . Pamietam ze na samym początku produkcji 159 , producent wspierając niektóre wybrane grupy zawodowe przewidywał dla nich 15% rabaty ( lekarze , prawnicy ) , natomiast wyprzedaż rocznika 159 ze stocku w latach 2007 , 2008 były przez dealerów wystawiane nawet z 23% upustem ( zaraz sie zgłosi co najmniej klika osób które widziały wyższe ;) ). Proponuje osobom które sa rozczarowane cennikiem uzbroić sie w cierpliwość i obserwować rynek i ruchy producenta oraz dealerów .
Mógłby mi ktoś wyjaśnić czemu auto , które ma właśnie premierę, posiadające tylny napęd, bardzo przyzwoite silniki, wg. testów rewelacyjnie się prowadzące,o zjawiskowej sylwetce (słowa tych, którzy widzieli na żywo a nie na zdjęciach), z pięknym środkiem wykonanym z niezłych materiałów miałoby kosztować....hmmmmm....nie wiem, na co niektórzy liczyli...tyle co Focus w tej konfiguracji?
Porównywanie cen Giuli z cennika z cenami aut z wyprzedaży rocznika plus rabaty wogóle pominę milczeniem.
Jest fajna opcja dla tych, którym nie podoba się z tyłu napis Giulia fontem od Skody: "Usunięcie tylnego napisu Giulia z pokrywy bagażnika" ;)
Dużo naszych narodowych cech w pigułce:
1) Ja wiem lepiej
2) Chcę szybko błysnąć
3) Nie mam kasy :D
Prawda jest taka, że zrobili dobre cenowo auto, które wygląda bardzo dynamicznie, wzbudza ogólny zachwyt i jest dobrze wyposażone. Zamiast wstawiać ładne zdjęcia, podniecać się dobrą ceną to ciągle jakieś dziwne dyskusje. Wypowiadacie się przez 15 stron o tym, kto lubi automat a kto szyby na korbkę.
Jedno co dobre to, że KRS już nie ma, bo pewnie zaraz by coś nakręcał, że Giulii tak naprawdę nie ma :D
Bez urazy, ale mam wrażenie, że utraciliście umiejętność cieszenia się. Cieszcie się!
Ja się cieszę :) będzie ładniej na drogach. Buce sobie zdadzą sprawę że są bucami (ci od "licha w środku" ) itd.
Zwłaszcza że wątpiłem czy to możliwe po takiej przerwie i nieobecności - stopniowym rozwijaniu modeli kolejnych, wstrzelenie się z nowym modelem. Wygląda na to, że możliwe . Może tylko ten silnik rozczarować w benzynie. A może nie, tu trzeba się chyba nastawić na izolację większą kierowcy od silnika i już , nie nastawiać się na czystem mechaniczne wrażenia. To w QV. W sumie słusznie. A może ten 280 koni będzie inny, jakoś pośredni trochę ?
Co do cen - sądzę że ok na taki wóz. Jest wybór opcji - co oznacza że wcale nie trzeba wszystkiego zamawiać/montować, a jeździć będzie tak samo.
Jednocześnie jakoś wchodzi Fiat 124 Abarth - wygląda na fajne cacko, zadziorne - 1060kg / 170 koni (!) . Dzieje się dobrze chyba. Cieszmy się!
Uczyc kupowac samochodu mnie nie musisz. Auto to jedno,cena to drugie,warunki leasingowe to trzecie. Mozna byc zapatrzonym,mozna tez chciec rozsadnie wydac pieniadze. Giulie w grudniu/ styczniu spokojnie bedzie mozna nabyc z rabatem 15% . Troche w salonach tego bedzie,gorzej z chetnymi cos czuje,bo ceny sa wywindowane i nie mowcie,ze jest inaczej.
Alfie brak silnikow podstawowych typu diesel 130 i benzyna 150.
Wtedy z cena 120 tys,cos Giulia by powalczyla.[/QUOTE]
Nie narzekaj
Obejrzyj sobie 2-3 letnie Mazdy 6 od spodu to stwierdzisz że to auto jest tyle warte ile waży.
- - - Updated - - -
bo tu większość to ..gawędziarze- 90 % tu piszących teoretyzuje, a z tej grupy może 5% pójdzie na zakupy Giulii.
Ot paradoks tego forum - z jednej strony- mmm... jesteśmy marką premium a z drugiej strony mmmm... cenowo ma być na poziomie Mondeo.
Wstrzymal bym sie z zachwytem do czasu pierwszej jazdy. Caloksztalt wyglada obiecujaco,ale cena tez jest nie mala.
Przekonamy sie ,co tak naprawde oferuje giulia i czy jest to atrakcyjniejsze od poczciwej 159,bo sam naped nie jest wart takich pieniedzy. W realnych warunkach i normalnej jezdzie,w ogole nie odczujemy czy mamy fwd,czy rwd.
[/QUOTE]bo tu większość to ..gawędziarze- 90 % tu piszących teoretyzuje, a z tej grupy może 5% pójdzie na zakupy Giulii.
Ot paradoks tego forum - z jednej strony- mmm... jesteśmy marką premium a z drugiej strony mmmm... cenowo ma być na poziomie Mondeo.[/QUOTE]
Marka "premium"? Co to takiego? Marketingowy belkot zeby sprzedac mniej za wiecej... :)
Ja wole kupic mniej "prestizowy" samochod z lepszym wyposazeniem. jestem w takim wieku ze bardziej cieszy mnie automat i skorzana tapicerka niz gwiazda albo smigielko na masce :)
Jestem fanem marki ale nie fanatykiem, uwazam ze ceny Giulii sa troche za wysokie biorac pod uwage konkurencje na rynku i nasze realia.
A propos cieszenia sie nowym modelem, ciesze sie z wnetrza, mniej z zewnetrza, ale wiem ze sa tacy ktorym moze sie Giulia podobac bezkrytycznie i szanuje ich zdanie :)
Madrze ujete adamku111
Bezkrytyczni sa Ci,co wlasnie chceliby,a nie moga. Co innego gadac o kupnie,a co innego kupowac. Sam nie tak dawno bylem bezkrytyczny do pewnego auta. Przejechalem sie na tym mocno,takze idealizacja nigdy nie poplaca.
A jezdziles kiedys nowoczesnym rwd z systemami na pokladzie ?
Dopiero na mokrym troszke poczujesz roznice in minus . Chyba,ze chcemy sobie podeptac mocniej ( wyjscie z zakretu) ,a i to elektronika niezauwazalnie zadziala.
Jesli o mnie chodzi,to giulia nadal mogla by byc fwd. Dla mnie alternatywa to tylko awd i tu faktycznie zawsze czuc roznice.
Rwd to w Twojej 75 lub moim mercedesie. Wtedy mozemy mowic o jakichs wrazeniach itp
Tak, do tego stopnia, że następca Julki będzie raczej RWD :). Takie rzeczy, jak dodanie gazu na skręconych kołach (szybszy wyjazd z ronda np.), czy zawracanie naprawdę robią różnicę w jeździe - nie jest nawet dużo bardziej sportowo, tylko zwyczajnie jakoś tak elegancko - nie wyrywa kierownicy z rąk, nie trzeba tyle kręcić kierownicą na parkingu. Jak dla mnie mocno to wpływa na odbiór auta. Miałem E87 przez 2 albo 3 tygodnie przed odbiorem Julki i muszę przyznać, że jeździło lepiej i to w widoczny sposób. Oczywiście, estetycznie Alfa wygrywa o 2 długości, więc liczę na to, że jednak powstanie kompakt z RWD od FCA. I będzie wtedy jedyny na rynku :).
Szczerze wątpię, dopiero co zrobili lifting Giulietty. Teraz pewnie cała para idzie w zupełnie inne segmenty.
To jest oczywiste, że najpierw polecą 2 SUV-y, potem ma być niby segment E, potem może segment C. Ale mnie się nie spieszy, Julka ma pół roku :).
Ostatnim tylnonapedowym autem ktore dawalo mi frajde byla Sierra, w tych nowych trzeba sie mocno napocic zeby latac bokami pod Tesco. :D
A tak powaznie, zeby miec przyjemnosci z jazdy nie wystarczy RWD, musi byc zachowana proporcja masa/moc, zestrojenie zawieszenia, tolerancja systemow i kilka innych.
Mam nadzieje ze Giulia bedzie dawala taka frajde ale przy jej wadze chyba beda to wersje +200km :)