I w końcu naprawione lampy wstecznego i przy okazji wymienione nadkole przednie,wieczorkiem myjka
- - - Updated - - -
Nawiasem mówiąc to miejsce gdzie kable przechodzą z budy do klapy bagażnika to chyba pięta achillesowa elektryki tylu auta
Printable View
I w końcu naprawione lampy wstecznego i przy okazji wymienione nadkole przednie,wieczorkiem myjka
- - - Updated - - -
Nawiasem mówiąc to miejsce gdzie kable przechodzą z budy do klapy bagażnika to chyba pięta achillesowa elektryki tylu auta
Naprawiona lampka podświetlania tablicy rejestracyjnej. Wisiała na kabelkach.
Kupiłem literek oleju na dolewkę. Gadzina zaczęła mi żreć mazidło i trza dolewać zanim będę mógł podjechać do mechanika :(
Wymieniony olej w skrzyni biegów
Zaślepiony EGR
Wymieniony przekaźnik - podgrzewanie szyby wróciło do życia ;)
Zatankowana,umyta,odkurzona.
Pół soboty poszłooo:cool:
Nowy rozrząd,pompa wody,wieloklinowy,olej i filtr ;) No i poprawinie spasowana poducha silnika ;) (czyli z cyklu "Nasi tu byli" :D ) Ustało skrzypienie podczas ruszania ;)
Umyłem ;)
Chciałem się podłączyć kompem do ecu ale włoszka uparta, nie pozwoliła.
Do airbagów tak, do silnika nie...
Umyta po zimie :D dotankowana :D doposażona w bagażnikowy bassss :)
Zatankowana ON + dolewka orlen 2T.
Teraz czekam na efekty :) o ile będą.
wymieniłem chłodnice w swoim JTSie, stara aż błagała o wymianę, poniżej fotka
Załącznik 121395
Podpiąłem fesa i skasowałem błąd zagubionego sygnału z turbiny.
wysłane z telefona niemądre człowieki
Przepaliłem bulida, wydmuchało te pajęczyny z tłoków, chyba któraś poducha silnika się odzywa - trzeba naprawić :)
Po tym jak wczoraj potrzebowałem 3 kluczy, żeby odkręcić 4 śruby pokrywy silnika, dzisiaj założyłem nowiutkie cztery M6 na klucz 10 z podkładkami :)
Trochę dziwnie się świecą jak się machę podniesie :D
Wymieniłem olej i filtry:-) Pozdrawiam
Wczoraj wyważyłem koła na lato i zamontowałem nowe dekielki :)
Pozdrawiam.
- Rafał
Widzac taka sytuacje:
7http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/02/136.jpg
Moja kobieta powiedziala najbrzydszy samochod swiata stoi kolo najpiekniejszego. Czyzbym zarazal ja alfaholizmem?
jako ze mam 147 od niedawna, jest przy niej troche do zrobienia bo poprzednia właścicielka nie dbała :/ do tej pory naprawiłem wyrwaną klamkę od strony kierowcy (podobno często urywa się ten zawias), "naprawiłem" sterowanie lewego lusterka- kostka się po prostu wypięła :P z kosmetycznych rzeczy do zrobienia to spróbuję okleić sterowanie szybi rączki drzwi jakąś folią termoplastyczną- tworzywo jest porysowane bo ktoś majstrował śrubokrętem ;/
146 dostało "nowe" koło 16' :)
Umyłem przed powrotem do 3City. Wyjechałem na autostradę i zaczęło padać...
Założyłem sobie CB - radyjko
Wyczyściłem kokpit i wszystkie plastiki, zostało odkurzenie i wypranie całej tapicerki :)
Wykasowane stare błędy i odkurzona w środku.
Pranie zostawiam jak będzie ciepło
Oddana do lakiernika :(
Dziś polerka ręczna, oraz zmienione koła na letnie :o
http://imageshack.com/a/img35/3595/60ey.jpg
założona nowa skórzana gałeczka :D
Wymieniony czujnik położenia sprzęgła, zamówiona osłona silnika (obecna dzięki remontowi Mogilskiej została nieco naderwana).
Założone letnie 17-stki :D
Że już niby po zimie?
Wysłane z mojego HTC Desire 500 przy użyciu Tapatalka
Ja z letnim kołem się wstrzymam ;) Poniżej 5 stopni letnia guma jednak twardnieje.
Widzę, że nie jestem sam z letnimi oponami ;)
Może i poniżej 5 stopni guma twardnieje, ale i tak lepiej odprowadzi wodę niż zimówka i zarówno na mokrej jak i suchej nawierzchni będzie lepsza.
Hehe, wyjdzie jeszcze na to, że mój "gumiarz" wywróżył wcześniejszą wiosnę - jak się z nim umawiałem na polowanie na letnie felgi, to powiedział "proszę przyjść w lutym" ;) Oczywiście miał pewnie na myśli fakt, że w lutym będzie mniejszy ruch, a tu taka niespodzianka...
u mnie na zmiane kolek złozyło sie kilka czynnikow :D ladna pogoda, nuda i guz na przedniej prawej zimowce
Ja sie zdecydowanie jeszcze wstrzymam. Codziennie u nas nad ranem jeszcze lodowisko. Co dzis zrobilem dla belli? Wracajac z pracy niechcacy zlapalem za reczny i bokiem po rondzie poszedlem:sly:
Uzupełniłem olej i zrobiłem oświetlenie tablicy plus drzwi:-)
Wysłane z tablet tapatalk 2
wymienione żaróweczki podświetlenia zapalniczek i popielniczki na ledy :) oraz dolany płyn hamulcowy.
Zamówiłem opony na lato 225/45/17
wyregulowane ciśnienie w oponach, wymiana oświetlenia bagażnika :)
Moja umyta nawoskowana, aż miło się jedzie
Zakupiłem fotelik dla najmlodszej alfaholiczki:-)
Naprawiłem rurę turbo-intercooler.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka