Darek jeszcze chyba trzeźwiał jak to pisał ;D
Printable View
Darek jeszcze chyba trzeźwiał jak to pisał ;D
Walki sprawdzone byly ooo I jak to Darek napisal facet wspominał ze ten przepływomierz mam na granicy wytrzymałości :D dlatego drga ale da sie to solidnie odczuć :D ale tylko na postoju. Nie widzę żeby przy tym obroty skakaly :D we wtorek jadę na kontrole do,mechaniora :D jak u lekarza. Mam nadzieje ze będzie spoko. Raz tylko jak jechałam bardzo powoli i przyśpieszyłam do wyprzedzania szarpnęło i migała ikona silnika, zaczelo piszczeć ale zaraz się uspokoiło i odpukać nic sie nie dzieje
Dodano po 2 minutes:
A co to ten przepływomierz?
To takie urządzonko przez które płynie powietrze do silnika. Znajduje się na dolocie powietrza miedzy filtrem a przepustnicą tak najprościej :) podaje informacje do kompa i dobierana jest odpowiednia ilość mieszanki paliwa i powietrza. Jak chcesz mogę ci kopsnąc bo mam sprawny przepływomierz Bosch od wersji 1.8. Jeśli on pasuje do 2.0 to za drobne ci sprzedam bo leży i tak.
Nowy to koszt ok z tego co pamiętam jakieś 250-270 zł.
~przepływomierz można umyć specjalnym preparatem w sprayu - może pomorze...
A ile chcesz za to,cudo???
Jeżeli już go myć to w szklance z izopropanolem
Wysłane z mojego MT15i za pomocą Tapatalk
No dacie wiare teraz cieknie mi od strony kierowcy przy kole tlusty płyn. Zaczyna mnie powoli bawic ta zagadka :D urzekła mnie ta historia :D doszłam do tego ze to płyn od skrzyni. W pojemniku jest max. A plamka po całym dniu stania na parkingu jak dłoń...dodam, ze skrzynia byla uszczelniana i całkowicie wymieniono plyn :D jakieś pomyslu Panowie, zebym mogla jutro podpowiedzieć Panu co ma sprawdzać :D :P
No to hop znowu do mechanika...jak dlugo wam nie będę odpisywała to znaczy ze wiszę gdzieś na,sznurku :D
Najpierr ogarnijcie czy od 1.8 cf2 jest taka sama jak od 2.0 cf3 :D