pojawiło się coś dużego na allegro: https://allegro.pl/oferta/ekran-wysw...zy-16347891352 osobiście zniechęca mnie widoczne draśnięcie na dole, ale poza tym wygląda nawet nawet
Printable View
pojawiło się coś dużego na allegro: https://allegro.pl/oferta/ekran-wysw...zy-16347891352 osobiście zniechęca mnie widoczne draśnięcie na dole, ale poza tym wygląda nawet nawet
EDIT skasowane, anglik
Witam,
czy ktoś spotykał się z tym że po wymianie 6.5 na 8.8 cala wywaliło masę błędów.
Ekran nie uruchamia się, tak stary jak i nowy.
Wymieniony tak jak na pierwszej stronie.
Błędy tak jakby wywaliło się proxy.
Po podłączeniu i kalibracji kąta skrętu, czujnika przyspieszenia. Dalej nie działa.
Zaczął migać przebieg. Silnik odpala, biegi wrzuca.
Mam błąd "incorrect component installed"
W samochodzie miałem dodane ACC i zmienioną kamerę.
Teraz ładuje akumulator, dopiero jutro będę mógł spróbować zrobić proxy.
Oczywiście przed wymianą wyświetlacza wszystko działało.
nowy wyświetlacz jakiś uszkodzony i zwalił Ci coś w radiu? albo bezpiecznik od radia? proxi nie rób bo wyprogramujesz moduły których Ci brakuje - raczej tylko wejdź i zobacz czego brakuje- zgaduje właśnie radia (ETMa)? w razie czego jeszcze spróbuj odpięcie na chwilę klemy i z wyświetlaczem starym założonym. jeśli wróci do życia to proxi powinno zacząć za jakiś czas pokazywać wszystko git (może być kilka restartów auta potrzebnych/uśpień bo proxi czasem żyje własnym życiem po zmianach konfigu auta (a zniknięcie ETM jest zmianą jeśli nowy powodował np power down)). ewentualnie sprawdź czy podłaczysz się MESem do radia.
Normalnie magia. Po wyłączeniu prostownika i odpięciu akumulatora wyświetlacz się uruchomił.
Przebieg nie migał.
Odpiąłem jeszcze raz akumulator, podłączyłem duży.
Po podpięciu aku, ekran normalnie sie uruchomił.
Dzięki epsonix za pomoc.
na bootowaniu radia jest inicjalizacja wyświetlacza, trzeba zrobić właśnie pełen restart, a najszybciej odpinając aku. o ile kojarzę to zmiany rozmiaru wyświetlacza potrzebne były 2 restarty takie żeby dobrze ruszył - pierwszy często nieudany - np obraz ucięty szeroki w przypadku zmiany wstecz na 6.5".
Ile obecnie trzeba zapłacić za ekran 8,8"? Mam u siebie 6,5" i niestety po użyciu chemii do czyszczenia plastików, lakier na ekranie ma mikropęknięcia, które pod pewnym kątem i w mocniejszym świetle są widoczne. Domyślam się, że nowy kosztuje pewnie powyżej 3k PLN, ale jak to wygląda z używkami w dobrym stanie?
zwykle 800-1500, ale czasem i te za wiecej mają pęknięcia, obicia czy rysy. Nie ma łatwo kupić naprawdę ładnego, handlarze manipulują niewyraźnymi zdjęciami, albo mają stare zdjęcia a z czasem przekładania/magazynowania obija im się to i rysuje (z wieloletniego doświadczenia, wieksza część handlarzy nie dba - kurzy się, jest sprzęt na półkach w jakiś szopach, przerzucają - bywało że przychodziła paczka np z licznikiem MY20 i wylewała się woda z licznika - tak powiedzmy 20ml. Licznik oczywiście nawet po wysuszeniu nie ruszał i był zwrot. Nieliczni handlarze mają nowe/ładne magazyny, pakują rzeczy na czas przechowywania. Problemem też jest że wiele części jest demontowanych za granicą i bez pakowania poniewierane zanim trafią dalej np do naszych handlarzy.
Powodzenia, ja 'szukam' od dłuższego czasu i nie trafia się nic godnego uwagi