Co za problem użyć jednej z tych trzech?
Printable View
Co za problem użyć jednej z tych trzech?
To nie używaj. Nie umrzesz od tego. Co to w ogóle za zwyczaje, picie kawy w serwisie.
Jeśli jest. Jeśli nie ma, to nie widzę żadnego problemu.
Mnie to dziwi zachwyt nad LEDami. Technicznie nie mają żadnej przewagi nad ksenonami i niestety z czasem tracą siłę światła w sposób namacalny. I też się wypalają. Jedyna zaleta LEDów to faktycznie możliwość sterowania wiązką światła. Inną zaletą LEDów jest to, że są bardzo tanie w produkcji w przeciwieństwie do ksenonów i drogo się sprzedają. W Stelvio mam ksenony w Oplu matrixy. Oba są świetne, za jakiś czas wymienię palniki ksenonowe tanio, i matrixy bardzo drogo albo jazda tylko za dnia. Co do multimediów i innych bajerów jestem zwolennikiem zakazu wielu funkcji za wyjątkiem tych naprawdę potrzebnych jak parowanie z telefonem do zestawu głośnomówiącego a część funkcji zablokować do wykorzystania wyłącznie w czasie postoju.
Z ust mi to wyjąłeś, zbierałem się napisać niemal to samo.
Też mam Stelvio i jakąś Toyotę z LED'ami (plus testy w paru niemieckich) i nie rozumiem zachwytów nad LED'ami. Jakby były to ok, jak nie - równie dobrze. Xenon (a szczególnie z AFS) jest świetny i na 100tys zapewne spokojnie wystarczy, a jak padnie to grosze.
Dla mnie, może jestem przypadek szczególny, lampeczki ledowe w klamkach, progach, podłodze, listwach dookoła w środku, ambienty - i koniecznie jak w VW minimum w kilkudziesięciu kolorach - to też paranoja.
Jak wsiadam do takiego samochodu to moja pierwsza myśl to jak to wszystko w cholerę pogasić na amen, osobiście mnie to w trasie tylko rozprasza i wkurza. To nie wiem po co miałbym za to płacić.
Świetnie, że w Stelvio nie ma z tym przegięcia. W Tonale zgaduję, że już jest - i na pewno mu to w niczym nie pomoże.
Światła w Giulii/Stelvio są bdb. Najwiecej jojczą na nie ci, którzy tego samochodu w życiu nie kupią, bo nie maja kasy/ wiedzy/ jaj i wola np. BMW 3 w pół gołej wersji, z biedniejszą wersja tychże lamp ( więcej widzę 3-ek bez adaptacyjnych swiatel LED niż z nimi ) a i tak będą jeździć głównie w mieście, gdzie tych hiper turbo laserów nie wykorzystają choćby troszkę. Ja już za dużo widziałem i słyszałem wykrętów, aby Alfy nie kupić. Kolega ufoludek jakiś bzdur nawypisywał wczoraj i się zmył jak niepyszny, no bo co ma biedny napisać, skoro mija się z prawdą i na mój post nie jest w stanie rzeczowo odpowiedzieć.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk