Dopóki nie zobacze wykresu z jakiejś hamownii obciazeniowej,doputy nie dam wiary w te wyniki.
Printable View
Dopóki nie zobacze wykresu z jakiejś hamownii obciazeniowej,doputy nie dam wiary w te wyniki.
przecież Tbi w 4C ma 240KM a w Julce Qv ma 235KM więc myślę, że jest to spokojnie do osiągnięcia programem i strojeniem. Przy większych modyfikacjach (wydech, dolot) myślę, że 280 jest do osiągnięcia
Sam wolę ogólnie silniki benzynowe, ale w przypadku 159 niestety polecam diesla. TBi słabo brzmi, w codziennym użytkowaniu pali dość dużo...
na pewno diesel brzmi lepiej :) szczególnie 1,9
No właśnie brzmią (w środku) w zasadzie tak samo :). Diesel drażni tylko na postoju, w drodze jest zadziwiająco akceptowalnie (a ja nie trawię diesli).
może 2,0JTDM brzmi ok, ale 1,9 w mojej opinii nie grzeszy kulturą jak na dzisiejsze bardziej nowoczesne diesle :) za to ma inne zalety jak trwałość, generalnie bezawaryjność. Natomiast spalanie jest moim zdaniem trochę za duże jak na diesla o mocy 150KM
1.9 w życiu nie jechałem. Odnosiłem się do 2.0 :).
odwalcie sie od TBi. Owszem, jedyna wada to brak brzmienia. Innych brak.
Ile ci kolego ma palić auto co ma 200 KM? Bez żartów proszę.
W przypadku TBI jest tylko jedno pytanie: ile wytrzyma turbina? Na razie nie słychać o epidemii awarii. Policja spaliła jedną turbinę ale te grzmoty zajeżdżą każde auto. Scigali 200 km/h jakiegoś pirata, po czym stanęli natychmiast, bo aspirant chciał kebaba na stacji puscić... No i rozgrzaną do czerwoności turbinę zostawili bez smarowania:))
uuu policyjnych 159 u Tomka Twardowskiego widziałem sporo, ale nie brałbym tego jako wymierny test bezawaryjności silnika ;) TBi to najlepszy na ten moment silnik w aktualnie produkowanych Alfach. Jeździłem Julką QV i jest całkiem fajnie. Dźwięk zawsze można poprawić wydechem delikatnie. Nie będzie to Busso, ale jakoś w 4C TBi brzmi całkiem atrakcyjnie :) Myślę, że silnik ma spory potencjał i jak napisałem 280KM jest spokojnie do osiągnięcia bez większych modyfikacji.
Szkoda, że wrażenia z jazdy jak w tramwaju :). Masz porównanie z Busso, to musisz przyznać, że TBi z użytecznym zakresem obrotów, charakterystyką przebiegu momentu obrotowego i brakiem dźwięku wypada blado.