koledzy male pytako. da rade jakos sprawdzic czy juz mialem robiony chiptuning? np w unidiagu? posiadam kabelek VAG.
pozdrawiam
Printable View
koledzy male pytako. da rade jakos sprawdzic czy juz mialem robiony chiptuning? np w unidiagu? posiadam kabelek VAG.
pozdrawiam
Może jest ktoś co eksperymentowal albo ma wiedze na temat tych mapek i odpowie mi na moje pytanie :). Który z tych numerków jest ważniejszy numer sterownika czy numer firmware. Pisałem wcześniej że pliczek 786b.022 nie działa w mojej alfie, pytanko czy jak spróbuje wgrać mapke ze zgodnym numerem ecu tj 022 czy bedzie Si?
Proszę od tej chwili o skupienie się na temacie związanym z mapami. Wszelkie inne posty będą usuwane, a w skrajnych przypadkach będą wyciągane daleko idące konsekwencje (z łamaniem kołem włącznie).
no i git majonez
Jak łączycie się z Unidiagiem albo FiatECUscanem to w zawirusowanych ECU co Wam pokacuje "ECU programing date"?
Ja jakiś czas temu zmieniałem mapę, ale dzisiaj zauważyłem,że data jest nadal 1998/06/27. Nie powinna być data chipowania?
Czyli w moim przypadku nie udało się wgrać mapy tylko zadziałał efekt PLACEBO??
:lol::lol::lol:
Byłem właśnie w aucie, ponownie wgrałem mapę, data nadal 1998-06-27.
Zastanawia mnie to, że zapisanie mapy z ECU do kompa trwało ponad minute, a wgranie nowej do ECU zaledwie 10 sekund. Żadnych błędów nie było.
Może ktoś porównać te dwie mapy, pierwsza to oryginał, drogą zgrałem przed chwilą - powinna być zmodyfikowana.
Załącznik 9610 Załącznik 9611