Ja u siebie mam założone od lutego klocki i tarcze brembo, i jestem bardzo zadowolony.
Printable View
Ja u siebie mam założone od lutego klocki i tarcze brembo, i jestem bardzo zadowolony.
Podpowiedzcie mi które klocki są miękkie. W czerwonej miałem świetne klocki, co prawda po 5kkm już połowy nie było ale hamulec był rewelacyjny, niestety miałem je bez pudełka i nie wiem co to było. Obecne heble są już na wykończeniu, szykuję graty do założenia Brembo i nie wiem które klocki wybrać.
Tak, zaciski 4 tłoczki ze 166, tarcze gładkie - i tak przy tej masie auta będzie wyrywać z fotela a przynajmniej nie będzie piszczeć, świszczeć itp. Dobrze że mi przypomniałeś o Textarze, całkiem zapomniałem o nich a słyszałem kiedyś że robią dobre i tanie klocki.
Jeszcze nie zamontowałem, zbieram graty żeby złożyć to do kupy i dorobić adaptery. Tarcza 305mm z Fiata Coupe, zwrotnice pod tarcze 257mm, pod te od 284mm są gotowe rysunki, do tych moich nikt jeszcze się nie pochwalił rysunkiem a zostawiam je bo wszystko łatwiej kupić, czy to piastę czy łożysko.
Dobry wybór, ja bolecam tarcze brembo, klocki ferodo lub malo znane japonskiej firmy winmax
Bez przesady, ORO w seryjnym aucie to trochę przerost formy nad treścią;) a zwykłe Brembo to syf jakich mało.
Andrzej, jaka cena?? Bo wiem że był taki zestaw ale się najzwyczajniej nie opłacał, lepiej było kupić całego Angola FC 20VT.