-
Kolega wyżej podał link do jeszcze innego sposobu podłączenia najnowszych wersji radia, ale nie wiadomo czy jest on bezpieczny i czy w ogóle działa. Będę próbował ten sposób, jak otworzą sklep elektroniczny po świętach, bo potrzebuję szybkozłączki i wtyczki. O efektach na pewno napiszę.
-
Jeśli nie działa mi wymuszenie pracy zmieniarki poprzez zwarcie pinow, mam jakieś inne szanse żeby to zrobić ? Bardzo mi zależy na podłączeniu telefonu pod radio a nie mam możliwości przelaczenia na zmieniarke :/
-
Przeczytaj dokładnie, co napisałem ;) Też nie mam możliwości wymuszenia, tak jak Ty i będę z tym dopiero walczył.
-
Witam , tak mniej więcej w temacie mam pytanie...
Jak podłączyć kabel AUX do seryjnego radia ?
Generalnie chodzi mi o to żebym sobie słucham muzyki raz z telefonu a raz z płyt . Wystarczy wyjąć kieszeń wepnąć aux i wypuścić go na zewnątrz ? pozdr
-
jeśli kombinacją klawiszy (scr+on) uruchomisz tryb zmieniarki (wymusisz), to kabel wystarczy. Inaczej nie uaktywnisz wejścia AUX.
Inne rozwiązanie to "wirtualna zmieniarka" podpinana w miejsce zmieniarki montowanej opcjonalnie. Wówczas można podpiąć się kablem jack-jack lub przez bluetooth (zależy od rodzaju zmieniarki).
-
jeśli dobrze rozumiem muszę mieć zmieniarkę ? nie posiadam co prawda mam BOSE ale bez cd CHARGER...
-
nie. Jak napisałem, są dwa wyjścia:
1. kupujesz kabelek AUX i podpinasz w miejsce zmieniarki - ale TYLKO wtedy, gdy możesz wymusić tryb zmieniarki (kombinacja SCR + ON). Jeśli u Ciebie to nie działa to pozostaje druga opcja
2. Zakup zmieniarki wirtualnej. Takie małe urządzenie, które mieści się z schowku, i które zwykle ma wejście na kartę SD, wejście USB oraz wejście aux-in za pomocą gniazda JACK. Niektóre (nowsze i bardziej zaawansowane) zmieniarki mają również bluetooth, więc telefon łączysz bezprzewodowo i gra muzyka ;)
-
AAAA kumam wszystko ;) dziękuje :D
A tą zmieniarkę wirtualną podpinam wyciągając kieszeń tak ? a czy to jest łatwe ? generalnie jestem lakiem w tych sprawach dlatego pytam ;)
-
kieszeń?
Mniej więcej to coś takiego (przykład pierwszy lepszy - absolutnie nie sugeruję tego konkretnego modelu, ani sprzedawcy.. pierwszy link, jaki mi się pojawił w wyszukiwarce).
http://allegro.pl/zmieniarka-cyfrowa...896714768.html
-
kieszeń znaczy się radio .
już wiem wszystko poszukam czegoś tańszego , nie potrzebuje wejść na kartę ani pendrive tylko aux :) dzięki