-
Kolege z koszalina rozumiem bo 70 klocków w jedną strone to nie mało, i nie tylko o paliwo chodzi, to jest jakby nie było godzina jazdy,bardziej chodzi mi o zamieszkałych blizej których myśle że stać na przyjazd.
Prepraszam za emocje ale to troche denerwujące że tak trudno sie zebrać do kupy na spotkanie.
-
No i falowanie dziś powróciło. Żeby przeszło muszę pojeździć z butem w podłodze parę minut i przestaje falować. Strzela mi delikatnie z wydechu po puszczeniu gazu. Czy ktoś może potwierdzić co to może być?
-
hej- kurcze pewnie ominęło mnie spotkanie niedzielne? Jeśli tak to ile was było tym razem? TIO dzięki za pomoc marchewa sie nie zapala po posprawdzaniu wtyczek od gazu. Gra i Hula!
-
Było nas 6 sztuk :) jak się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
-
jedno ze zdjęć z wczorajszego spota:
http://img40.imageshack.us/img40/554...741naforum.jpg
gdyby ktoś był zainteresowany pozostałymi to podeślijcie mi na pw adres email
pozdrawiam
dawid
-
Dawid zdjęcie super. Wiesz że falowanie wróciło, ale znalazłem chyba przyczynę, wtedy jak patrzyliśmy na to syczenie przy kolektorze, postanowiłem dziś dalej się temu przyjrzeć:
To co zobaczyłem podczas testów było moją odpowiedzą!
Włączyłem silnik, i zacząłem nasłuchiwać z tyłu silnika okolice plastykowego kolektora. Przy ciągnięciu linki gazu trochę gwałtowniej, dało się słyszeć wyraźnie jak gdzieś bokiem dostaje się powietrze, taki wyraźny świst za przepustnicą, dokładnie prawa strona kolektora. Dodatkowo po rozgrzaniu silnika świst ten było słychać już cały czas mniej więcej okolice zaworka odmy i węża serwa. Dość przypadkiem moje podejrzenie na kolektor potwierdziła jeszcze jedna akcja, mianowicie gazując i sprawdzając gdzie syczy, zacięła mi się linka i nie mogła powrócić na miejsce, zanim ją odblokowałem to silnik wkręcił się na 6 tyś obrotów i co się okazało z tyłu kolektora zaczęło dmuchać i wyleciało mnóstwo kurzu, co wg mnie tylko potwierdza że nieszczelny jest kolektor.
Co o tym sądzisz Dawid?
-
Ja sprawdziłem wczoraj czy majkel ma u siebie to syczenie i ... ma:) więc sie zastanawiam czy tak nie powinno być. Dobrze by było zlokalizować źrudlo.
-
W tą niedziele też się spotykamy czy dajemy sobie spokój i dopiero 22 się spotkamy?
-
słupsk
156 2.0 jts 2002
chetnie poznam osoby z tym silnikiem:)
-
a my chętnie poznamy Pana z silnikiem JTS :)