Nikt nie powiedział, że w większości wypadków nie jest winna blokada.
Jednak jak pokazuje mój przypadek czasami przyczyna jest bardzo banalna i praktycznie bezkosztowa.
Nikt nie powiedział, że w większości wypadków nie jest winna blokada.
Jednak jak pokazuje mój przypadek czasami przyczyna jest bardzo banalna i praktycznie bezkosztowa.
Ja naciąłem brzeszczotem nity i odkręciłem płaskim wkrętakiem. Tak na prawdę wyjecie jej to max 15 minut. Wystarczy ze silniczek ma jakiś opor i chodzi wolniej wtedy wyrzuca juz błąd. Sterownik ma określone ze ma odblokować w jakim tam czasie, wszystko powyżej tego czasu to juz błąd. Kolejna sprawa często ulegają uszkodzeniu mikrostyki.
No właśnie, przecież bateria jest tylko po to by działało otwieranie z pilota... Jak ten kluczyk wsadzisz do stacyjki bez baterii - też zadziała.
Jemu to powiedzcie :D
Napisz mi coś więcej jak zmienić tę polaryzację bo również kupiłem po lifcie. Wystarczy jak odwrotnie włożę tą małą wtyczkę czy jakoś przecinałeś i zamieniałeś kable? Faktycznie jak podłączyłem to tak jakby silnik nie mógł obrócić bo był w skrajnej pozycji a jak odłączyłem go od zębatki to kręcił.Pozdrawiam mimo że mam Cromę to blokada ta sama
Wtyczki nie da się wpiąć na odwrót, ale wystarczy wyjąć z niej dwa piny z przewodami i wpiąć na odwrót. Z reszta jak będziesz miał oba otwarte zobaczysz ze kolory przewodów silniczka sa na odwrót włożone w kostke
Mnie przeraziło te mocowanie do kolumny... Jakieś nity stożkowe czy coś... Odpuściłem a już miałem poodkręcane wszystko.
Dzięki. Opanowałem to jakoś.Zamieniłem u siebie silniczek i mikrostyki bo zębatka w moim była w lepszym stanie niż w tej poliftowej.Tzn. Poliftowa miała mniejsze luzy ale głębokie zadziory. Przesmarowałem dobrze moją i narazie hula jak należy. Faktycznie nowy silnik jakby był mocniejszy od starego.