Warto ?? http://moto.allegro.pl/sprezyny-spor...689441767.html
Printable View
Jako że jest to mój pierwszy post na forum na początku chciałbym wszystkich serdecznie przywitać. Przeglądałem chyba wszystkie tematy odnośnie zawieszenia które znajdują się w tym dziale, jednak nikt nie wypowiadał się dotychczas na temat zawieszenia firmy Lowtec http://www.tanieobnizanie.pl/index.p...osobowe/lowtec jestem ciekaw czy ktoś z forumowiczów je posiada i jeśli tak to mógłby coś o nim napisać. Ja miałem już brać zawieszenie Vogtlanda które było polecane na forum, jednak teraz zacząłem się zastanawiać nad tym gwintem bo cena jest całkiem atrakcyjna.
Pozwolę sobie zgarnąć kurz z tematu.
Czy uważacie, że amortyzatory B4 (standard) nadają się do obniżenia sprężynami Eibach 30/30 ?
Wysyłałem kilka maili do sprzedawców zawieszeń, że potrzebuję amortyzatory o skróconym skoku, to większość powiedziała, że nie ma sensu pakować sportowych amorków do takiego obniżenia. Domyślam się, że żywotność standardów będzie krótsza, tylko pytanie jak bardzo.
Czy do tak małego obniżenia lepiej kupować sprawdzone amortyzatory standardowe (bilstein, kayaba, vogtland) czy amortyzatory sportowe mniej znanych firmy (Supersport, AP Sportfahrcośtam) ale z TUV?
Co do połączenia B4 z Eibach -30 to średnio polecam. Już kiedyś pisałem o 156 brata, do której też mu doradzili B4 zamiast B6 i nie był z tego wyboru zadowolony. Może rozejrzyj się za jakimś kompletem. Omen kiedyś dysponował dojściem do kitów Vogtland - może w czymś Ci pomoże.
Ale ani B4 ani B6 nie są do obniżonego zawieszenia. Z resztą B4 to zamiennik seryjnego amortyzatora...
Pozwolę sobie zacytować maila odnośnie mojego pytania o amortyzatory vogtland (wcześniej pytałem o cenę):
Prawda to, czy gościu chce wcisnąć fabryczne amorki?Cytat:
komplet za 1300zł to komplet sportowych amortyzatorów, ale ze skokiem dostosowanym do maksymalnego obniżenia -40mm. Jeżeli chce Pan zastosować swoje sprężyny -30mm, to
ten komplet będzie odpowiedni. Jeżeli zastosowałby Pan swoje sprężyny, które obniżają -30mm do amortyzatorów o skróconym skoku, to sprężyny latałyby luźno. Amortyzatory
ze skróconym skokiem, są przeznaczone do obniżenia -50mm i większych.
Amortyzatory ze sprężynami (Numer katalogowy: 960275) kosztowały u niego 1600 zł. Warto kupić amortyzatory za cenę 1300 zł? Czym różnią się od bilsteina B4? Będą lepsze do 30/30 ?
Dziwna ta odpowiedź bo znajdziesz na forum całkiem sporą grupę właścicieli aut z obniżeniem -30 oraz z amortyzatorami o krótszym skoku.
Gdybym decydował się na zakup sportowego zawieszenia ale nie gwintowanego w tej chwili to zdecydowałbym się na coś takiego:
http://www.tiefenwerk.com/images/pro...and_4770_0.jpg
Cena na ebay 1680zł z wysyłką z DE, a może udałoby się znaleźć coś taniej. Oferta: Vogtland-Fahrwerk-Alfa-Romeo-147-937-1-9-JTD-11-00-30mm
Kilka osób na forum ma i sobie chwali więc myślę, że warto byłoby zwrócić na ten komplet uwagę.
Na allegro są używane sprężyny Vogtland za 300zł - link.
Ja prędzej zorientowałbym się w temacie np Koni, albo poszukał czegoś regenerowalnego... Ew jakiś podstawowy gwint ;)
Podstawowy gwint to lekka kicha.. bo wydajesz naprawdę sporą sumę a zyskujesz jedynie regulację wysokości.. więc albo wydatek po całości żeby i regulacja twardości była.. albo taniej i taki zestaw jak drift-r podrzucił..
PS. Chyba że pod nazwą "podstawowy gwint" mówimy o jakiejś totalnej kiszce typu supersport albo mts.. to tego nie brałem pod uwagę.. umówmy się że dobry podstawowy gwint zaczyna się powyżej 2000zł..
Ale jeśli ktoś poważnie myśli o gwincie to sklep oficjalny FK Automotive ma 50% obniżki na wszystkie gwinty z tego co widzę.. standardowy model ze stali ocynkowanej galwanicznie bez regulacji twardości o nazwie Highsport do 147 jest przeceniony z 685 funtów na 278.. a mój model Konigsport ze stali ocynkowanej galwanicznie z regulacją twardości z 1065 funtów na 507..
Cholera... to był kawał hajsu jak kupowałem tego Konigsporta.. choć chcialem wziąść najwyższy model ze stali nierdzewnej ale cena jego to 1185 funtów a teraz przeceniony na 560.. f*ck
Oto i on! cudeńko http://www.carparts-tuning.co.uk/en/...-147-2000.html
Ta promocja na stronie FK jest taka, że aż żal nie skorzystać. Całkiem przyzwoity gwint w cenie najtańszego na rynku - no jest okazja. Kuba - kupowałeś przez ich stronę czy przedstawiciela w PL?