Ja akurat wtedy nie kupiłem, gdyż okazało się że to nie akumulator był winowajcą. Warto jednak mieć to na uwadze przy wyborze akumulatora.
Ja mam u siebie 72Ah.
Printable View
Ja akurat wtedy nie kupiłem, gdyż okazało się że to nie akumulator był winowajcą. Warto jednak mieć to na uwadze przy wyborze akumulatora.
Ja mam u siebie 72Ah.
Więc pozostaje jeszcze kwestia rozrusznika - też coś może być z nim nie tak. Ja u siebie miałem akumulator o prądzie rozruchowym 560A (oryginalny) i w poprzednią zimę dawał radę całkiem dobrze - nie miałem żadnych problemów. Ale oczywiście większy akumulator to dobra droga, chyba łatwiej jest go kupić i potem ewentualnie diagnozować...
159 2.0 jtdm 170 koni - od 7 lat, czyli od nowości. W tym tygodniu (przy przymrozkach) zaczął kręcić dłużej, więc czas na nowy. Raczej będzie większy, ale parametry oryginału dają do myślenia :)
Załącznik 213609
Oryginał po pierwsze będzie ze dwa razy droższy znając ceny w ASO po drugie nie wiadomo ile leżał na półce bo jak wiadomo mało kto kupuje akumulatory w ASO, a taki lezący kilka sezonów to może być lipa. Skoro oryginał jak widać produkuje Exida kup sobie Exide Premium
Dziwne bo ja widziałem w ASO oryginały produkcji MM i ceny były OK
Można podzwonić i zapytać
Panowie doradźcie: Centra futura 77AH /760 VS Varta silver dynamic 77AH/780. Parametry identyczne,wymiary również,tylko którą marke wybrac ? W poprzedniej alfie miałem identyczna centre i byłem bardzo zadowolony,ale od pewnego czasu krazy mit i pogorszeniu sie marki centra.
Podpowiedzcie.