Zostaje LED,lub D2S ze zmianą soczewki.
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Zostaje LED,lub D2S ze zmianą soczewki.
Ale właśnie dobre ledy bez przeróbek nie wejdą albo nie działają w 159. Odnośnie D2S to po co przerabiać? Przecież to jest to samo jak hid pod H7 tylko inne ma mocowanie.
Co prawda ja sobie w fiacie bravo zrobiłem ksenon na D2S bo przeszczepiłem całą lampę ksenonową ze 166 i zrobiłem samo poziomowanie ale mnie to nic nie kosztowało. Dla zwykłego użytkownika operacja karkołomna i nie uzasadniona ekonomicznie. Zresztą wymiana tej optyki co podałeś tak samo moim zdaniem slaby pomysł. Zyskujesz tylko bi. Jak dla mnie nie warte tej ceny.
To może zarniki zmienie na jakieś lepsze,bo teraz mam vertex i tak sobie świecą
Te niby mają 3800lm https://hidretrofit.pl/sklep/zarniki...n-h7-5500k-50/
Podstawa to nowa i czysta optyka. Odbłyśniki zregenerowałeś? Jak tak to ile tys. km temu? Ja w jednym aucie mam osrama oryginalnego a w drugim komplet vertexów. Nie widziałem jakiejś druzgoczącej różnicy. Ale nie porównywałem. Jakiś czas temu spalił się jeden osram i włożyłem vertexa (miałem zapas :) bo tanie) na drodze nie widać istotnej różnicy. Jak podjadę pod ścianę to faktycznie ciutkę różnicę widać na korzyść osrama. Ale na pewno nie tyle żebym naiwnie kupował oryginał. W dodatku niedawno tez w bravolocie zjarał mi się vertex (no po jakimś pół roku). Nie mając już pary wrzuciłem jakiegoś starego philipsa co mi się walał (po regeneracji reflektorów sporo śmieci zalega :) ). O dziwo dobrze świeci. Napiszę więcej. Na drodze nie widać różnicy ale pod ścianą (podobny test jak wcześniej) też można dostrzec że philips jakby ciut lepiej świecił. Ale powtórzę jeszcze raz że ja nie widzę sensu kupowania oryginalów dla tej subtelnej różnicy.
Odblysniki regenerowalem jakiś rok temu,a zarniki mają już ok 3 lat. Nie powiem,żeby mi jakoś słabo świeciły. Dużo mocniej niż na zwykłych żarówkach,ale jak widzę nowe auta na fabrycznych xenonach,to już widzę różnicę na moją niekorzyść .
Nie wiem ile Ty już km natłukłeś ale odbłyśniki po kilkudziesięciu tys km już świecą znacząco słabiej. Jak ja na początku roku wyciągałem odbłyśniki swoje po jakiś 30kkm to już były lekko matowe u góry. Czyli już nie świeciły jak nowe. Teraz wymieniałem w 159 i też szczerze dramatu nie było (tylko lekki mat u góry) ale po wymianie na nowe nastała jasność :D
Zmienie jeszcze zarniki ,na te co wrzucalem i zobaczę czy będzie różnica :-) Wydajność zarnikow też z czasem spada.
Na szczęście wyciągnięcie optyki w 159 to pół godziny roboty bez ruszania lampy więc łatwo tam zajrzeć .