Siema, idzie gdzieś ten moduł teraz dostać czy nadal ciężka sprawa?
Printable View
Siema, idzie gdzieś ten moduł teraz dostać czy nadal ciężka sprawa?
Nieosiągalny chyba, że ktoś sprzedaje bo się pozbył auta. Kup iCar Pro, aplikacja DPF Monitor i będziesz miał to samo a nawet więcej możliwości :)
Idzie jakoś uruchomić na tym test zegarów czyli ruch wskazówek od zera do końca i spowrotem przy włączeniu zapłonu?
Nie wiem ale wydaję mi się, że nie.
Zgłaszam akces do zakupu modułu, może być w wersji lite. Jeśli ktoś dysponuję takowym proszę na PW.
Nie sprzedaje ktoś czasem?
Sprzedaję. Dorzucam do DPF monitora Alfę 159 2.0 JTDm....
Witam,
Chętnie również zakupię, ktoś ma na sprzedaż??
Sprzedałem samochód wobec tego mam do sprzedania monitor DPF od eculab. Zapraszam na priv.
Witam,panowie pomoże ktoś jak uruchomić dpf monitor eculab w 2.0jtdm?
Wyciągnij moduł.
Włącz zapłon (nie uruchamiaj silnika).
Naciśnij "+" na kierownicy i trzymaj wciśnięty.
Trzymając wciśnięty "+", włóż moduł w OBD.
Po teście wskazówek powinno działać.
Taką instrukcje otrzymałem kiedyś od twórcy modułu jak przekładałem go ze 159 do Brery i zadziałało :)
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
ceremonia wskazówek działa tylko nie pokazuje parametrów
A włączasz moduł plusem i strzałką w górę?
Może masz wesję LITE? (ona chyba pokazuje tylko wypalanie DPF'a), ale nie jestem pewien na 100%.
Już działa,dzięki. Włożyłem kostkę jak silnik chodzi i zaczeło samo działać.
Witam koledzy jest możliwość kupienia tego modułu z testem zegarów przy odpalaniu auta???
Cześć, tak się złożyło, że sprzedałem moją ukochaną 9'tkę i mam także na zbyciu DPF monitor / ECULAB.
Aukcja wystawiona na popularnym serwisie sprzedażowym.
Załącznik 287387
Cześć, niedawno wszedłem w posiadanie tego urządzenia i mam z nim problem. Po podłączeniu urządzenia i przeprowadzeniu procedury aktywacji przez chwile wszystko działa po czym zaczyna wyrzucać błąd czujników parkowani(czujniki parkowani mimo to działają poprawnie), po kilku błędach urządzenie przestaje działać. Może ktoś spotkał się z tym problemem i jest w stanie mi coś podpowiedzieć ??
Być może to jest odpowiedź na pytanie, dlaczego projekt umarł :(
Właśnie sprawdziłem w innej alfie(rok starszej) i wszystko działa poprawnie.
To może jest jakiś problem z gniazdem OBD II?
Jak wygląda procedura aktywacji, którą wykonujesz?
Miałem DPF Monitor w wersji PRO, który był robiony pod 159, po sprzedaży 9tki zamontowałem w Brerze i też początkowo miałem problem z uruchomieniem i po kontakcie z autorem tego modułu podał mi nieco inną i zadziałało :)
Próbowałem aktywować na 2 sposoby które było opisane w tym wątku, problemów z portem OBD też raczej nie ma łącze się z wszystkimi modułami bez żadnego problemu.
Możesz zacytować jakie? Sorry, ale nie chce mi się przekopywać 750 postów :)
Projekt umarł bo chętnych mimo początkowej ekscytacji było co kot napłakał :) Jak ktoś chce i weźmie dystrybucję na klatę to mogę wyprodukować. Minimalna ilość na zamówienie 100szt.
Urządzenia mają 7 lat, dlaczego koledze nie działa nie wiem. Urządzenie nie działało faktycznie jak był problem sprzętowy (w aucie) z czujnikami parkowania.
Fxx korzystałem z metody:
1. Samochód wyłączony, kluczyk wyciągnięty
2. Wkładamy moduł do gniazda OBD.
3. Przyciskamy przycisk "+" na kierownicy i trzymając go wkładamy kluczyk do stacyjki.
4. Moduł po chwili zacznie komunikować szybkimi krótkimi dźwiękami o dokonanej konfiguracji.
5. Wyciągamy kluczyk.
6. Wyciągamy moduł.
7. Czekamy 60s.
8. Wkładamy moduł, kluczyk.
9. Konfiguracja zakończona. Samochód od tej pory po włożeniu kluczyka powinien zaprezentować ceremonie powitalną wskazówkami.
Oraz z tej
1. Włożyć kluczyk
2. Wcisnąć i przytrzymać '+' na kierownicy
3. Na wciśniętym '+' podłączyć moduł - moduł zapikał sobie kilka razy potem wykonał test zegarów i zapikał jeszcze raz.
Ale mały_777 podrzucił mi pewien pomysł ponieważ alfa czasami wykrywa duchy przed maską, co prawda bez wpiętego modułu nie wyrzuca błędu ale może to być jakiś trop
Ja w Brerze musiałem robić tą drugą kombinacje i zatrybiło.
Ale skoro maly777 zabrał głos to pytaj go, on jest autorem tego modułu :)
Z czego się bierze to, że Twoja opłacalność na ten moduł zaczyna się od 100 szt.?
A, może byś pomyślał o sprzedaży sposobu jego wykonania, co nie będzie generowało dla Ciebie żadnych kosztów - w wątku widać, że było spore zainteresowanie modułem.
Mam znajomego elektronika, który np. ogarnął, sterowalny moduł do świateł dziennych z światłach drogowych, mógłbym z nim porozmawiać na ten temat.
Gdyby ktoś miał na zbyciu moduł do benzyny 1,9 to ja bym był zainteresowany.
Mojego MONITORA uruchamiałem dwoma okrągłymi przyciskami na kierownicy, przyciskając "+" oraz "w górę". Zawsze działało. W czasie jazdy, na postoju. Mój układ był w wersji podstawowej (tylko DPF i wskazówki), nie wiem czy to ma znaczenie.
Trzeba przyznać, że wskazówki dawały na starcie jakieś 50 KM i szacun na dzielni [emoji1787] czyli więcej niż felgi 19, wydech i chiptuning! Auto sprzedałem, monitor został. Być może do kolejnej 159...
Trzeba przerzucić siły z innych projektów, zatrzymać profit z nich pochodzący. Kosztuje to czas, więc musi się to zwrócić. Uruchomienie produkcji kosztuje. To nie jest odcinanie kuponów.
Ci którzy byli chętni kupili w pierwszych rzutach, kręciło się to "jakoś", szału nie było. Bardzo szybko zeszliśmy do dosłownie 2-3 sztuk sprzedanych miesięcznie, a był to jeszcze "boom" na 159, forum prężnie działało itd. Proszę mi nie przywoływać mitycznej ilości chętnych. Realnie był problem zainteresowani vs płacący.
Jak ktoś widzi potencjał sprzedażowy zapraszam, MOQ podane, tylko i wyłącznie FV.
No nie, nie było tak, że chętni z pierwszego rzutu kupili, zwłaszcza chętni z benzynowymi silnikani, bo zdaję się, finalnie w ogóle taki moduł nie powstał - 159 robi się coraz starsza, a co za tym idzie, coraz rzadsza, a więc zapotrzebowanie nie będzie zbyt duże, dlatego zaproponowałem rozwiązanie z udostępnieniem projektu - nie jestem elektronikiem i na elektroniice się nie znam, ale, jak pisałem mam znajomego, z którym mógłbym porozmawiać, on oczywiście też nie zrobi tego za darmo, ale sam mógłbym się zaangażować w dystrybucję, tyle, że 100 szt. to jest ilość zaporowa, moim zdaniem nie do przeskoczenia.
Dlaczego przesadził? Jako nowy kosztował ok 300 zł (o ile dobrze pamiętam). Zobaczymy za ile się sprzeda. Wg mnie 500 zł to nie jest zbyt dużo
Wysłane z mojego RMX2170 przy użyciu Tapatalka
Wszystko jest warte tyle, ile ktoś będzie chciał za to zapłacić - mnie, jako użytkownikowi benzyny, czyli nie zainteresowanemu wypalaniem DPFa, wystarczyłaby opcja "kłaniających się" wskazówek, bo diagnostykę mogę sobie w każdej chwili zrobić przy użyciu telefonu - z myślą o tym, że jednak taki moduł nabędę, kupiłem rozdziałkę gniazda OBD II, po to, żeby móc jednocześnie korzystać z niego i ELM po bluetooth.
Tylko wiadomości na priv
Fajna cena na aukcji :)
Projektu nie udostępnię. Tu kolega elektronik nie jest potrzebny tylko sprzedawca ;) Wiem że 100 szt to dużo, nie liczę się ktoś znajdzie.
Może i bym znalazł z jedną sztukę... Ale aktualnie nie wiem jak ją nawet przetestować. Jak jesteś z Warszawy i chcesz podjechać to zapraszam.
Chętni z pierwszego rzutu kupili, później były pojedyncze niedobitki. Powtórzę cytując samego siebie:
Śmieszna dyskusja.Cytat:
Proszę mi nie przywoływać mitycznej ilości chętnych. Realnie był problem zainteresowani vs płacący.
Chętni na benzynę byli, chyba 10ciu. Ktoś tam jeździł z modułem ale się słabo starał żeby to testować. No więc upadło :)
edit. sam moduł ma wskazówki był w sprzedaży. kto chciał kupić kupił. wyżej piszę o wyświetlaniu parametrów z Pb , kasowaniu błędów itp
Przecież wystarczy prześledzić ten wątek, żeby stwierdzić, że chętnych było dużo więcej niz modułów, ale ja piszę w swoim imieniu - czy byłbyś w stanie ogarnąć taki moduł z kłaniającymi się wskazówkami do benzyny?
Bo było mnóstwo chętnych "teoretycznych", nie było żadnych innych możliwości sprawdzenia wypalania DPF, a dzisiaj popyt znacznie sie skurczył. Aplikacja "DPF monitor PRO" na telefon kosztuje 25 zł. Aplikacja diagnostyczna AlfaOBD na telefon 150 zł.
Nie 500, tylko 599. Za "opening ceremony" to chyba jest trochę za dużo? ;)