Ja mam odblaski przyklejone :D I to wina naszych kochanych dróg....
Printable View
Ja mam odblaski przyklejone :D I to wina naszych kochanych dróg....
Rozszczelniona rura intercoolera. Przy 3000orotów słychać dziwny świst.
chyba nie z mojej, jak zajżałem pod maske to była klejona jakąś taśmą i coś gdzieś uchodzi. Albo wymienie albo oczyszcze i na nowo zakleje mocniejszą taśmą.
Nie w Belli, ale w Xedzie - stłuczkę miałem wczoraj (pierwszą w życiu zresztą) - wjechałem w tył gościowi, bo jakiś baran z nim leciał na czołówkę bo... omijał stłuczkę na drugim pasie :P na szczęście obyło się bez policji i spisaliśmy oświadczenie, ale jak na naszą prędkość sporo uszkodzeń - podrapany zderzak, zbity prawy reflektor i najgorsze - załamana maska.
A ja dostalem mandat na 36 euro. Od stycznia zmienily sie przepisy i strefa platnego parkowania. Szkoda, ze nie wiedzialem, teraz juz wiem ;)
Moze. Ale tak jakby bella dostala mandat :P
proxim nie zapomnij o tym ze oni za kazdym razem jak pisza mandat za parkowanie to odrazu sprawdzaja ile masz nie zapłaconych takowych i w momencie kiedy pisza ci 5-ty mandat dostajesz bonus w postaci blokady na koło :D sprawdzone organoleptycznie :P potem jedziesz zapłacic 4 mandaty ktore dostałes wczesniej a oni jada zdjac blokade :)
Podczas wczorajszego gonienia golfa 4 wydmuchalo mi dolot ;/ efekt jest taki, ze Alfa kopci bardziej niż stary kamaz.
Mąż sie zdziwilem, ze z takiej małe disco może taki wielki bak wychodzić xD
wieczorem wrzuce film.
a teraz jadę to naprawić.
Pzdr
o filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=l-x3g_pqx2Q
Około dwa tygodnie temu się zaczęło: jakiś/jakaś pała parkingowa samochodem typu SUV lub Jeep orurowany zrobiła wgniecenie na tylnym lewym błotniku przy światłach no i oczywiście znikła,następnie śruba od rączki otwierania schowka się poluzowała i lata rączka,otwieranie podłokietnika wystrzeliło razem ze sprężynami!!Dziś podczas wymiany osłony przegubu okazało się że jest zerwany gwint sworznia od wahacza górnego TRW przebieg jakieś 12 tys!!Po drodze jeszcze nie przysłano mi opon do belli a kasa poszła!!Jak pech to pech!!A i jeszcze ale to już w moto aku kaput:(.IDE SIĘ NAPIĆ
A wszystkie pasty TEMPO to... szkoda kasy !!
A ja tempo wspominam bardzo dobrze
Tempo to chyba tylko do Ursusa :)
Moze i was to dziwi ale uzywalem na alfie - zarowno na 156 jak i na GT, zarowno do karoserii jak i do polerki kloszy , nawet tej lekkosciernej uzywalem na alfie
Za czasow mojego poloneza nie bawilem sie jeszcze w pasty :-)
Nadmienie tylko ze pisze o prawdziwej tempo a nie tempo ktora potem robily juz inne firmy pod wlasna marka
Oczywiście.
Szczegóły w http://jak.pielegnowacauto.pl/newsy/...ty-polerskiej/
Ja w przeciwienstwie do autora fotek z linku nie szorowalem budy pasta lekkoscierna , takiej uzywalem tylko do usuwania drobnych "problemow".
A link ? No coz - tez moge wstawic link z popsuta alfa i dobra np skoda i dopisac ze alfy sa zle...
A co do pytania czy to byla druchema- nie pamietam juz nawet ale mozliwe ze tak . Pamietam ze potem zaczalem widywac tempo markowane jako K2 i jeszcze jakies chyba
Koniec koncow - ja tam problemow nie mialem z tempo,
Ale ja tam zwykly posiadacz jestem a nie zaden profi detailer i moze to jest przyczyna innej oceny :cool:
Przez jednego i..........e w bmw aby nie iść z nim na czołówkę ,bo jechałem z dzieciakiem do szkoły musiałem uciekać na pobocze .
Efekt taki ,że pobocze dość wysokie i twarde mam skrzywione dwie felgi , opony do wywalenia .
Felgi się już naprawiają a opony niestety muszę wymienić na letnie i kupić cztery nówki zimówki :(
I przydałaby się w tym momencie kamerka.
Dokładnie i chyba trzeba będzie się w to zaopatrzyć , bo coraz więcej szaleńców widać za kółkiem.
Sorry za OT, ale chyba w ogóle nie mozna zabrać dziczyzny z drogi...
A ja zarysowałem tylny zderzak, mimo czujkników, bardzo niski murek...i zderzak do malowania :D I tak ma być malowany po usunięciu gazowlotka :lol:
Zgadza się :)
Tylko zwierzęta płowe można obrobić w domowym zaciszu, a dzikie świnie (i nie tylko dzikie - domowe też) trzeba przebadać na obecność (Trichinella spiralis) włośnia krętego lub inaczej zwanego spiralnego, który może być bardzo groźny dla zdrowia a niekiedy nawet zabójczy.
EOT
mięso z sarenki jes ponoć czyste - zasłyszane od leśniczego któremu zgłoszono potrącenie sarny z pytaniem co robić czy badać czy jak co dalej ?
odpowiedź - bier chłopie , czyste mięsko
* - leśniczy był akurat znajomy potrącającego :-)
ale ..
jak jest znak ostrzegawczy o "mięsie" to ni ma szans na odszkodowanie :-(
nie mam AC to nie wnikam