Przyszłość Giulia/Stelvio i całej Alfą Romeo
Dokładnie! Z kim nie gadam/pisze to zachwyty band Giulia ( uzasadnione, bo wyglada obłędnie ), ale każdy po nieco bliższym Poznaniu jej jednak konkluduje - piękna, ale ciasna i mało praktyczna. Bo tak jest. O ile sprawdzi się w rodzinie 2+0 to już przy 2+1 z gondolą już jest problem, miejsca z tylu malutko jak się odsunie fotel, a drzwi z tylu są mega wąskie - sam otwór również. To są takie małe pierdoly, ale jakże ważne w codziennym użytkowaniu - te wąskie drzwi, mały próg bagażnika czy nawet brak opcji zamknięcia jego z kluczyka powoduje, ze ludzie maja gdzies wał z karbonu czy idealny rozkład mas, skoro brzdąca nie są w stanie sprawnie włożyć, pakowanie się na wyjazd to walka o każdy centymetr, a kamera cofania pamięta jakością czasy naszej klasy. Uwielbiam Giulie, ale nie potrafię nie dostrzec jej upierdliwości. A rynek to widzi i punktuje.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Możecie się ze mnie śmiać, ale mam ofertę na Superba Laurin &Klement 2.0 TSI 280 koni 4x4 z matrixami, wszystkimi możliwymi asystentami, tempomatem, wentylowane z masażem elektryczne fotele w koniakowej skórze, audio Canton, webasto, bezprzewodowy CarPlay, podgrzewana przednia szybka, elektrycznie otwierana klapa bagażnika nawet nogą, felgi czarne 19", lakier metalik, klima 3 strefy, przygotowanie pod montaż haka, zawieszenie DCC, kamera 360 z 4 letnia gwarancja za 223 tys zł. Dodam, ze to mega przestronny liftback z bagażnikiem 625l. Chyba najlepsza oferta na rynku - moja Giulia tutaj leży i kwiczy jako auto rodzinne.
Alfa moim zdaniem za szybko chciała wskoczyć do premium. Nie odczekali wymaganego czasu, nie płacili "frycowego" cierpliwie jak KIA ( choć oni tez ze Stingerem polegli ). Alfa myślała, ze po modelach 159 i Giulietta można od razu śmiało wbijać do premium bez pukania. A tak, jak napisał kolega wyżej - znaczek robi swoje.