Z tego ca pamiętam są to naklejki na ramki. Była taka akcja jakiś czas temu.
E: http://www.forum.alfaholicy.org/malo...bka_akcja.html
Printable View
Z tego ca pamiętam są to naklejki na ramki. Była taka akcja jakiś czas temu.
E: http://www.forum.alfaholicy.org/malo...bka_akcja.html
w zasadzie to tez jest jakis pomysl:)
Dokładnie jak powiedział mój przedmówca Mat. Była kiedyś taka opcja na forum, były zapisy, wtedy też ja "zanabyłem" takie coś:D
jutro wyskocze z takim projektem
Ja dzisiaj nic nie zrobiłem, ale pewien chlopaczek musial mnie nie zauważyć i wjechać we mnie :[
Obrazenia na szczescie nie sa duze(chociaz to sie jeszcze okaże) - wgnieciony tylny blotnik, przetarta felga i rant zderzaka...
Ale jestem wk******
Alfica dostała wreszcie normalny program :D
To mam nadzieje, że Cię nigdy w takiej sytuacji na drodze nie spotkam :)
pogada swietna postanowilem zrobic kilka pierdol, poza tym oringiem oleju z silnika musze nabyc gumy zabezpieczajace na amortyzatory przod (stare puscily), stad pytanie gdzie?
Uderz do Car 24 na ul. Łukasiewicza 39 A powiedz że jesteś z forum dostaniesz dobry rabat.
bella przygotowana na ładną pogodę: z zewnątrz umyta, wewnątrz odkurzona
wymieniony spryskiwacz świateł, wymienione tylne zewnętrzne klamki - pourywane przez zimę, a dzisiaj poszła Bella do mechanika na kastracje katalizatorów oraz wymianę wahacza górnego :) tak na marginesie ciekaw jestem jak będzie po tej zmianie brykać bestia :)
Gadzina wczoraj odkurzona i umyta z zewnątrz teraz czeka na polekrę
i naprawę zderzaka
Wymieniony przegub wewnętrzny i łożysko podporowe na pół osi (wale napędowym).... w sobotę jak aura i czas pozwoli sprawdzenie audio i kilku innych rzeczy...
"tylko ze ten tdi wytrzyma 100razy wiecej niz to twoje włoskie gowno a zeby cie łyknac wystarczy mi 1.8 t uwierz mi scigałem sie z takimi alfami i jedna musiała zjechac na pobocze i czekała na lawete wiec jesli przejezdzasz rocznie 1000km to nie udzielaj sie za duzo pozdrawiam"
czytałem sobie wypowiedzi internautów odnośnie 10 najbardziej pożądanych aut na polskim rynku wtórnym i trafiłem na taki ciekawy komentarz :D
zmienilem opony i mi dziady uszkodzili 2 dekielki bo wpierda....li na sile(pogieli je,w sumie to wszystkie troszke uszkodzili ale 2 najbardziej).Umylem alficzke,odkurzylem,wyplaczkowalem.Jeszcze tylko zarzuce klubowe dywaniki wieczorkiem i na dniach wyczyszcze skorke.
- - - Updated - - -
dywaniki zamontowane ale te stopery to troche nieporozumienie sa.Ciezko je zapiac bo sprezynuja na wykladzinie
Do lusterka fotochrom dołożyłem lampkę z diodami od Giulietty, gruntowne mycie, 2 nowe letnie kapcie i wyważenie alusków
zrobiony przegląd bo coś pukała w zawieszeniu i na szczęście tylko łącznik stabilizatora do wymiany :) reszta jest w jak najlepszym porządku :)
Witam serdecznie jest nowy na forum i na wstępnie witam wszystkich forumowiczów i pozdrawiam z Przemyśla.Nabyłem w ostatnim czasie Alfę 156 1.6 TS 120KM ale poprzedni właściciel strasznie ja zaniedbał,począwszy od tego ze pokradł znaczki alfy z klapy i maski skończywszy na siatce zderzaka przód nie wspominając o podklejaniu wyzutych gum do żucia w dywany Alfy.co ostatnio wymieniłem i zrobiłem w alfie : po pierwsze Alfą w fatalnym stanie wyjechałem z Wałbrzycha do Przemyśla 700km bez ogrzewania bo termostat nawalił ( a miał Grzać) uszkodzonymi szybami które nie chciały się dać spuścić (spalone Silniczki z tylu i przód kierowca),wyłamane przyciski wywalone zawieszenie przód 2 wahacze góra brak chachamów starte okładziny zepsuty centralny zamek plus najgorsze stuki w silniku .Po przyjeżdża wszelkie usterki usunąłem sam bo się w to bawię ale najgorsze te stuki myślałem ze to wariator panewki wykluczyłem bo nie przejechał bym 700 km przy pretorski 100na godzinę wiec okazało się ze to sworzeń tłoka na 1 cylindrze wlanie to ogarniam . tak się zaczęła moja historia z Alfa.Pozdrawiam
Podkuta w letnie opony, wszystko wyważone i założone pod felgi tuleje dystansowe - i jakoś tak milej szerzej siedzi:) Teraz zostało jeszcze zabezpieczyć dekielki felg folią ochronną i ten szczegół dopełni całość:D
Wymienione przednie klocki hamulcowe .
Niezły początek przygody z AR, kupić takiego trupa... Powodzenia i wytrwałości życzę, satysfakcja będzie tym większa jeśli od takiego stanu ją doprowadzisz do perfekcji ;)
Wracając do tematu - moja bella została wybudzona po półrocznym śnie zimowym. Oczekiwałem, że będzie stwarzała problemy (została na parkingu bez wyjmowania aku i z niewielką ilością paliwa w baku), ale ku mojemu zaskoczeniu odpaliła od razu bez najmniejszego problemu. No, może nie licząc tego, że się zapiekł na amen zamek otwierania maski. Poza tym wiosenne mycie, pełny serwis klimatyzacji + wymiana filtrów i ogień w drogę, do zobaczenia na szosach!
Niezły początek przygody z AR, kupić takiego trupa... Powodzenia i wytrwałości życzę, satysfakcja będzie tym większa jeśli od takiego stanu ją doprowadzisz do perfekcji ;)
Ogólnie kupiłem ją właśnie dlatego żeby mięć satysfakcje ze zrobienia jej. ogólnie to mnie kosztował mniej niż 2 tys. Pozdrowienia dla Rzeszowa
Piękna pogoda i nowe kapcie skusiły do potestowania Vmax na pustej autobanie ;) 235 licznikowe. Muszę zapiąć gps'a i spróbować one more time.
opony wymianione/ wywazone/ drazki i koncowki drazkow + diagnostyka i zbierznosc/ olej/ filtry/ kupilem oslony na te amory, a okazalo sie ze stare sa zwyczajnie dobre/ wyczyszczona.. w ogole jak siadlem do niej po kilku dniach to tak jakby jej jeszcze mocy przybylo:) pzdr
Też w końcu wymieniłem opony. ;) No i czeka wymiana piasty lewej przód, bo niestety jest w stanie agonalnym już w tej chwili.
Oba przeguby wewnętrzne wymienione, łożysko podporowe pół osi wymienione, a przy okazji okazało się, że sworzeń wahacza był na wymarciu, więc i nowy wahacz się trafił.... pozostało jeszcze umyć ogarnąć środek i będzie już prawie tak jak bym chciał ( nie mówiąc o wyglądzie zewnętrznym) bo na to na razie fundusze nie pozwalają...:(:( ale technicznie już prawie wszystko oki.... pozostało ogarnąć wydech bo gdzieś się rozszczelnił i wariator bo stuka, ale to już dalszy temat....:/ no i może w maju regeneracja tylnej belki....:/
Załącznik 94361
nawoskowana recznie :D
Dzisiaj Alfinę czeka niezła traska do zrobienia Ropczyce-Grudziądz-Ropczyce więc porządnie ją w końcu przegonię i kolejne ~1000km wpadnie na zegary:D
Rozpoczęcie przygody i wyjazd dzisiaj ok. 19:00 :D
Gta look zrobione męczyłem się chwile ale efekt fajny (lepszy niż na zdjęciu) :cool:
Załącznik 95125
Wymiana Żarówek od pozycyjnych z przodu, bo poprzednie skończyły żywot... do tego poprawienie mocowania odblasków bo wyskoczył jeden z uchwytów... jutro regulacja świateł i będzie git
Naprawa lampy przedniej
naprawa dmuchawy od nagrzewnicy
naprawa spryskiwaczy
oraz odpięcie przepływomierza bo moj padł a przez to alfa chodziła jak traktor :O odpiąłem go i chodzi normalnie ;/
muszę kupić nowy i to czym prędzej
Pomalowałem zaciski z przodu na czarno - to juz jakiś czas temu.
Dzisiaj założyłem nowe, świeżutkie gumeczki, prosto z fabryki - Barum Bravuris 2. Stwierdzam, że na przyszły sezon nie obejdzie się bez większych felg, 17 albo 18, bo te opony mają taki balon, że aż mi głupio :P
mam te same Bravuriski i jak dla mnie sa OK
Tylko z tego co pamiętam masz 205/55, a ja 215/55
baloon balonem ale wygode napewno masz większą niż Ci co mają prfil /45 np :)
no to nie ulega wątpliwości ;)