ja kiedys jak kupilem dawce 2.0 ( niby po numerach silnika 1.8 ) to mial serwo z pasata
Printable View
ja kiedys jak kupilem dawce 2.0 ( niby po numerach silnika 1.8 ) to mial serwo z pasata
Wczoraj dopadła mnie awaria rolki napinającej pasek klimy, poszperałem i udało się dobrać i wymienić choc nie obyło się bez problemów. Wniosek jest jeden lepiej zostać przy ori częściach niż kombinować z dopasowaniem
Wystarczyło samo łożysko wymienić;)
W plastikowa rolkę nie ma szansy wcisnąć łozysko. Miałem kiedys przerobione tulejki trzymające rolkę na mniejszą średnicę i powrotu do originału już nie ma, trzeba dopasować całą rolkę 20mm na 17mm.
Mam teraz rolke o wymiarach 70x26x17mm a powinno byc 70x26x20
No chyba,że masz przerabiane to wymiana samego łożyska odpada,choć znając życie Polak potrafi;) W sumie te 3 mm to nie kilometr:)
Zrobiliśmy spota biznesowego i przytuliłem małe brembo do auta którego jeszcze nie mam
tarcze, zaciski ?:) coś więcej na ten temat ?:)
Taa niecały 1mm ma znaczenie :D, ja Łukasz temat w Olsztynie olałem bo pojęcia nie mają i twierdzą dziwne rzeczy a wbić do głowy nie mogli że błąd w katalogach aż dałem jednemu z drugim końcówkę do wglądu. Vema na bank robi taką średnicę jaka być powinna i 2lata luzu nie ma ....