Akurat w Gliwicach jest salon i można powiedzieć, że praktycznie pod jednym dachem sprzedaje się Audi, Skoda, VW.
Printable View
Jeden :). Ale to do niego powinna równać Alfa, a nie do reszty.
Alfa i tak nie wprowadzi napędu na tył w kompakcie bo to kompletnie nieopłacalne, a napęd przedni też ma swoje zalety.
Focus ST/RS (pomijając to że to świetne samochody) ma napęd na przód i 225KM/300KM a prowadzi się lepiej niż BMW 1 które ma napęd na tył.
POZDRO :)
Tak sobie śledze ten temat i myslę, że jakby Giulietta była "idelna" stylistycznie to nikt nie przyczepiałby się do innych rzeczy. Byłby ogólny zachwyt.
tylko ze idealne rzeczy sa nie oplacalne ... bo kto by kupil nastepce? ;)
Samochodów idealnych się nie robi. Volvo coś o tym wie. Kiedyś zrobili samochód bliski ideałowi i mieli problem z zachęceniem klientów do zakupu następcy :)
Co do Giulietty to jeszcze nie widziałem na żywo, ani nie siedziałem w środku, ale chyba musiałbym na głowę upaść żeby wybrać auto konkurencji. Audi A3 jest klasycznie... brzydkie a w wersji podstawowej nie ma nawet manualnej klimy. Wnętrze stylistycznie bardziej pasuje do ciężarówki niż do kompaktu. Cena jest wzięta z kosmosu. BMW serii 1 jest... no cóż brzydkie jak noc, wg mnie jeden z najbrzydszych samochodów na rynku, chociaż w ofercie BMW znajdzie się kilka paskudniejszych (np. wszystkie SUVy). Cena z kosmosu za to szkaradztwo, ale chociaż ma klimę i napęd na tył. Golfa nie skomentuję, bo to VW za jakieś astronomiczne pieniądze. Komuś się coś pomyliło. Astra mi się podoba, ale generalnie jakoś nie zainteresowała mnie czymś. Z drugiej strony wolę Astrę od Audi, BMW i Golfa. Focusy mi się podobają bardzo. Fajne wyposażenie, fajne wersje i tak dalej.
Ciekawi mnie jak to będzie na rynku. Czy Giullietta się wybije i stanie się konkurencją dla Golfa, Astry i Focusa. Niestety z Audi i BMW nie ma szans, bo jakimś cudem ludzie wolą wydać znacznie więcej (nawet 30k zł więcej niż na Giulliettę) i mieć któreś z tych dwóch niemieckich szkaradztw, które są takie świetne i niezawodne. Bajki i bajeczki :)
Focus fajny? w czym?? fajny to był Focus I. Odważny, ciekawy, niebanalny. Wnętrze również. Kolejne wersje Focusa to już straszliwa sztampa, i na zewnątrz i w środku.