Czyżby omron? Musi go ktoś zastąpić :lol: Ja ze szczurasem się drażnie, bo to Krakus rodowity jak i ja :D
Printable View
Ja dziś leniuchuje. Sprawdziłem tylko poziomy płynów i olejów. Wszystko w normie, nic nie ubywa . Jedyna dolewka to spryskiwacze.
Jak mi 3voQ odda chemię to przez weekend położę auto finess tripple i race glaze 42. Szybka próbka na blotniku przeszła akceptację :) zrzut wody i szajn imponujący.
Dziś umyta na bezdotyku, wymieniony mieszek skrzyni oraz nałożone skórzane nakładki na uchwyty drzwi.
Wymieniona pompka sprzęgła wraz z DOTem . (średnio wygodna naprawa)
W końcu nabita klima po wymianie nagrzewnicy :)
Wymieniona piasta... NARESZCIE ! :)
Zakupiłem olej Motul x-cess 5w40 do tego filtry oleju i powietrza Purflux, chciałem wczoraj wszystko wymienić ale zonk, nie mam takiego klucza :/ jaki tam jest dokładny rozmiar bo dzisiaj bym sobie go kupił?
Wysłane z lumi 625 przez Tapatalk
Nareszcie wymyta ,wypolerowana,wyplakowana aż miło się śmiga ,no i wspawany nowy łącznik elastyczny wydechu,poprzedni aż dziwne że wytrzymał tak krótko :P
Dzięki kolego:) w tyg biore się za wymianę :)
Wysłane z lumi 625 przez Tapatalk
A ja dziś zabezpieczyłem progi od środka, niestety ale prawy w tylnej części nie wygląda najlepiej :/
Użyłem środka Boll do profili zamkniętych
Chwilę temu umyłem w środku i na zewnątrz:cool:
159 wymyta wywoskowana Tech Wax 2.0 oraz założone nowe felgi z oponkami na lato.
W ten sposób? ;)
https://www.youtube.com/watch?v=eD4C9z-EDK0
Dokładnie tak samo jak wyżej;)
No to kompleksowo :D Wiosenne mycie musi być dokładne ;)
Wkurza mnie coś takiego, zamiast powstrzymać dziadka, wytłumaczyć to lepiej się śmiać i filmiki kręcić.
Przynajmniej bym spróbował, może wcześniej miał malucha i właśnie w ten sposób mył. Tylko w maluchu to raczej nie było aż tak szkodliwe.
No skądś wziął ten patent, a znając malucha i jego podłogę to zakładam, że mycie bieżącą wodą mu już bardziej nie szkodziło.
Wysprzątana w środku umyta i nawoskowana:D
A ja nietypowo daje jej te dwa dni ( sobota, niedziela ) odpocząć i od poniedziałku znowu będzie męczona :D
Zamówiłem tzw ukryte wentyle do felg, żeby nic nie wystawało z felgi tym bardziej czarnego...
http://www.forum.alfaholicy.org/ http://www.forum.alfaholicy.org/
zapalila sie najwazniejsza informacja na wyswietlaczu-przepalona zarowka podswietlenia tablicy hahhah nie kumam tego,mijania sie przepala to cisza a jak z tylu sie przepali to odrazu komunikaty heheh a tak wogole to kupilem rurkowe zarowki a tam sa te banieczki hehe ale blad poprawiony i nowe zakupione odpowiednie
Mijania raczej zauważysz że nie ma ;) Podświetlenia tablicy już trudniej ;)
A tak poza tym kontrolka przepalonej żarówki świeci się tylko w przypadku awarii:
– świateł pozycyjnych
– świateł kierunkowskazów
– tylnych świateł przeciwmgielnych
– oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Wymiana 4 świec żarowych na boscha, wymiana oleju motul x-clean, naprawa czujnika wstrząsowego i umyta na myjce, za tydzień już pełna polerka sprzet juz jest :)
wymontowałem oba fotele, zdemontowałem tapicerkę /proste ale czasochłonne/ i ją solidnie przeprałem. polecam każdemu kto ma czas bo tak brudnej wody nigdy jeszcze nie widziałem :D już sie nie mogę doczekać jak z powrotem zamontuje czyste i pachnące fotele!! :)
dodatkowo zamówiłem od kolegi z forum komplet opon Toyo Proxes T1R oraz nakupiłem kosmetyków oraz zestaw do detailingu za parę ładnych stówek czego nigdy wcześniej nie robiłem :D
na przyszły weekend w planach solidne mycie, polerowanie mechaniczne felg i lakieru oraz woskowanie czyli wiosno witaj!
Prysnij teraz sobie fotele jakimś impregnatem. Nie beda sie szybko brudzic. Moze być 303 protectant jeśli dobrze pamietam nazwę.
ooo ciekawe ciekawe, tyle że ja nie mam skór, zwykły materiał. to miałeś na myśli?
http://showcarshine.pl/opony/327-303...mikrofiba.html
Wczorajszego dnia dzisiejszego zamontowałem nowe słoneczka w miejsca starych trzeszczydeł, oraz zdemontowałem nawiew na szybę i ogarnąłem trzeszczenie używając odrobiny filcu samoprzylepnego i patafixa :D
Cytat:
A tak poza tym kontrolka przepalonej żarówki świeci się tylko w przypadku awarii:
– świateł pozycyjnych
– świateł kierunkowskazów
– tylnych świateł przeciwmgielnych
– oświetlenia tablicy rejestracyjnej.
Oraz sama z siebie jak jej odbije. Wg ASO jedynym sposobem naprawy jest wymiana zegarów :dontknow:
Zamowiony "zdziś" motylek na maskę. Coby obdarty przód tak nie raził
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...014/03/130.jpg
[QUOTE=malin2k5;1368961]Mijania raczej zauważysz że nie ma
no mialem akurat taki przypadek ze wjechalem w mega loche nadrodze zarnik zgasl i oczywiscie sie psy napatoczyly i mnie informuja ze sie nie swieci z przodu lampa oraz daja do wyboru 2 opcje,wymiana albo mandacik. zdziwieni tez byli moja odpowiedzia ze nie ma komunikatu o tym zdazeniu bo w innych autach jest ha.tak wiec ja uwazam ze jest to istotne niedociagniecie ,jedno z wielu w tym modelu.w dzien nie widac czy sie swieci czy nie:blink:
W jakim języku to jest napisane? :blink: