http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/10/122.jpg
Mam takie...to felgi do Giulietty,nie do 159
Printable View
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...013/10/122.jpg
Mam takie...to felgi do Giulietty,nie do 159
czyli trzeba rozwiercac otwory?
no i ciekawostka.. właśnie ja kupiłem te felgi z ogłoszenia, które wkleił mariuszoles..
po tym jak napisaliście, że nie ma opcji żeby to pasowało do 159 się lekko przyłamałem, bo szukałem felg już z pół roku,
przyszły w zeszłym tygodniu i nie było czasu przymierzyć, ale po tym co przeczytałem chcąc nie chcąc poszedłem do garażu na przymiarkę..
i okazuje się że pasują idealnie :) ..odstęp między zaciskiem brembo jest niemal identyczny jak w 16 ori,
no i te osławione otwory mają 15,5mm (mierzone).. i co Wy na to?
dodam tylko, że absolutnie nie ma śladów rozwiercania i są to oryginalne felgi AR..
ja mam na przodzie momo strike black Załącznik 112190 ale nie obeszło się bez dołożenie dystansu na przód. Rozmiar 18''
[QUOTE=Adolvo;1286766]no i ciekawostka.. właśnie ja kupiłem te felgi z ogłoszenia, które wkleił mariuszoles..
po tym jak napisaliście, że nie ma opcji żeby to pasowało do 159 się lekko przyłamałem, bo szukałem felg już z pół roku,
przyszły w zeszłym tygodniu i nie było czasu przymierzyć, ale po tym co przeczytałem chcąc nie chcąc poszedłem do garażu na przymiarkę..
i okazuje się że pasują idealnie :) ..odstęp między zaciskiem brembo jest niemal identyczny jak w 16 ori,
no i te osławione otwory mają 15,5mm (mierzone).. i co Wy na to?
dodam tylko, że absolutnie nie ma śladów rozwiercania i są to oryginalne felgi AR..[/QUOTE\
a jakich sladow rozwiercania sie spodziewales?
na allegro jest uzytkownik ktory rowniez ma takie felgi,zadzwon i zapytaj sie czy rozwiercal czy nie,a wiem ze za kazdy kpl placi 50zl:)
.
Dobre:cool:
Ja tam wiem jedno.Przerobione wlasnorecznie na wlasnej skorze.Ujrzalem na tym forum fotki wrzucone przez Warsztat Pusz AR 159 2.4 z ladnym komplecikiem felg z Alfy Romeo Giulietty Quadrifolgio,dwukolorowe bardzo ladne.Fundnalem sobie taki komplecik i wtopa.Przelezaly ze 3 miechy w garazu i wreszcie przyszedl czas na nie,aby je zalozyc.Nie sprawdzalem wczesniej,bedac pewien ze pasuja,widzialem foto.Jakiez bylo moje zdziwienie...auto na podnosniku,wszystko pieknie ladnie,a sruby ze 159 nie przechodza przez otwory.:(Za to tu...pasowaly idealnie
Załącznik 112215
- - - Updated - - -
Zreszta chyba nie ma wiekszej trudnosci w tym aby jesli komus zalezy pofatygowac sie do jakiejs Alfy i sprawdzic w katalogach jakie felgi sa dedykowane do 159,a jakie do Giulietty i jakie sa ich parametry.Moze jest jakas unifikacja i jakis model pasuje do obu:confused:,choc watpie...Nawet w tym temacie ktos przerabial turbiny z giulietty.Chociaz do 159 tez takowe sa
ok.. niech będzie w takim razie.. na pewno mam rozwiercane.. :) i do tego pewnie chińska podróba..Cytat:
Napisał misiu7911
BURATINO nie bardzo wiem co jest takiego śmiesznego w stwierdzeniu, że szukałem felg kawał czasu (przymierzając po drodze 6 kpl.)
Ty wiesz jedno przerobione na własnej skórze.. a ja oczywiście wstawiam bajere prosto w oczy pomimo, że nie pasują.. ekstraaaa..
wiecie lepiej ok.. niech tak zostanie,
a pozostałym sugeruję, żeby po prostu zapytać sprzedające o rozmiar otworów.. będzie z głowy
Byla tu juz taka sytuacja.Ktos wrzucil fotki felg z Giulietty,takich samych jak zalaczylem na fotce.Osobiscie dzwonilem do goscia.Jest to tutaj zapisane w tym temacie iles tam stron wczesniej.Jedyne co wiedzial to ze pasuja i do Giulietty i do 159 i znal podstawowe parametry felg-5x110,ET-41.18J,8J
Ale to czy przechodza przez nie sruby M14,czy M12...to juz byla "Czarna Magia"
- - - Updated - - -
Swoich nie przerabialem,odsprzedalem gosciowi ktory posiadal pojazd do takowych felg.