Ja znam lepsze w górach, 4 kilometry samego zjazdu nic nie trzeba robić tylko pstryknąć zdjęcie ze spalaniem na końcu. :)
Printable View
Zjeżdzając z transforgarskiej miałem 2.8l! Beat it!!!
Jakiś Polak zjechał (co prawda na nartach) z 8-tysięcznika. Może Alfą się uda LOL! :D
Oj Panowie, nic nie rozumiecie, albo specjalnie nie czytacie ze zrozumieniem.
Pierwszy moj post dotyczyl mojego spalania 4,4 na dystansie 25km gdzie NIC mi nie przeszkadzalo, wiec w warunkach IDEALNYCH czyli stala predkosc i plaska droga. Jeden kolega nie dowierzal, wiec przeprowadzilem krotki test by pokazac ze nie wyssalem tych danych z palca, napisalem tez ze ta sama trase gdy wystarczy ze trafie pare razy na czerwone to spalanie mam np. 5,5.
Jesli chodzi o moje srednie spalanie po kilku tysiacach to niestety niedawno skasowalem Trip B, teraz po 311km mam 5,8.
Przypomne jeszcze raz, chcialem pokazac ze alfa potrafi ladnie spalac w idealnych warunkach, a zaczelo sie trolowanie o jezdzie z gorki.
Ja na trasie z pomorza na mazowsze, z czego połowa to autostrady średniego miałem, 6,2L i raczej jestem z tego poziomu zadowolony biorąc pod uwagę gabaryt;)
Mi na dystansie 945 km średnio spaliła 7,3 - klima non-stop, trasa/miasto - mniej więcej 60%/40%. Co prawda to początek mojej jazdy dieslem więc mam nadzieję, że będzie lepiej... niewiele, ale lepiej :)
A u mnie taka akcja....trasa Przemysl-Wrocław...540 km caly czas autostrada...tylko E40 ok 40km bo brakuje autostrady wiec predkosc 90-120...tak poza tym na autostradzie 140-170...opony 235/45 18cali spalanie 8.7 ....z powrotem ta sama trasa 8.6...w aucie 3 osoby 90,70 i 50kgosoby i bagazu na ok 45 kg. Praktycznie na autostradzie caly czas tempomat a zmiana predkosci tez przy pomocy tempomatu. Dla porownania brat oplem insignią jechal i wyszlo mu 6.5(wyciagniety DPF i usuniete klapy wirowe ..moc 170KM 2.0 DIESEL...OPONY 245/45 18 cali a w aucie 2 osoby dorosle 80 i 50 kg i dwojka malych dzieci w fotelikach...w bagazniku ok 60 kg) I takie pytanko...coś chyba za duzo pali ta moja BELLINKA????????? Dodam za jazda 80% na klimie.
Tak czyta i już sam nie wiem czy ja mam jakąś inną Alfę czy co:confused:
AR 159 1.9 jtdm 8v w oryginale, koła 225/50/17 trasa Warszawa-Kołobrzeg-Warszawa średnie 6,5l (3 os +cały bagażnik) 140 nie przekroczyłem i raczej spokojnie jechałem. Trasa Warszawa-Łódź-Warszawa 140+ 8,5l (2 osoby, a powrót +4 felgi)