i tu chyba leży problem... najlepiej jakby Alfa Romeo od razu w salonie sprzedawała 2-3 letnie "lekko" rozbite i za 1/3 ceny.
Printable View
no niestety nawet używki sa za drogie...
Czy ja wiem, czy za drogie? To po prostu dobry samochód jest (parafrazując klasyka - Bogusia L.).
Jaka jest cenowa konkurencja dla używanej Giulii? Nowy Golf, Corolla albo Civic? Albo Jazz?
Tez uważam,że Giulie można kupić w dobrej kasie. Za 115 tys (stockowe auto z 2019r. ) można już kupić jedno z najlepszych aut w segmencie, z 200-konnym silnikiem i najlepszym automatem na rynku.
Co w tej cenie można kupic?
1. Superba czy nową Octavie z 1.5 TSi, które nawet nie przeszły testu łosia? :)
2. Audi A4 2.0 TSi 150 KM gdzie nie opisują wyposażenia bo pewnie go nie ma?
3. BMW 318i ze 150-konnym silnikiem 1.5?
Chyba,że macie jakieś sensowne przykłady??
115tys to dobra ceną na Giulię. Za 120-130tys. można mieć Jaguara XE 2.0 w wersji 180KM (diesel) lub 250KM (benzyna), całkiem spoko wyposażonego, który IMO jest jedyną sensowną konkurencją dla Giulii w tej cenie (podkreślam, W TEJ CENIE).
Jest jeszcze Peugeot 508, ale tutaj już tylko 1.6 HDi...
Porownujac do Jaguara, to jesli wezmiesz czynnik prowadzenia, gumowatosci ukladu kier., precyzyjnosci to stwierdzisz ze jednak to nie to. Silnik, moc I wyglad to nie wszystko no nie, choc uwazam ze wizualnie Jag jest bardzo ladnym autem.
Wiecie co w nawiązaniu do kwestii co można kupić za podobną kwotę. Ostatnio żona na zastępczy dostała Q2, niby sline, a w środku naprawdę taki plastik twardy że jak pilot od telewizora, z ciekawości wrzuciłem w konfigurator i z takim wyposażeniem zero asystentów, kamery cofania, ale wirtualne zegary były :) taka wersja wyniosła 140 tys...
Czy jest różnica w karoserii między Giulia Veloce i Giulią Veloce TI? Widziałem w salonie wersję TI i miałem wrażenie, że miała szersze tylne nadkola niż wersja niesportowa (chyba Business)
To pytasz o różnicę między Buisness a Ti czy Veloce a Veloce Ti? :D
Pytam bo przed liftem nie było wersji Ti. Nie Veloce Ti, tylko samo Ti. Po lifcie jest i Veloce Ti i Ti. Tak żeby nam wszystkim było łatwiej.
Buisness i Ti - mają nadwozie takie samo.
Veloce i Veloce Ti różnią się zderzakami z przodu i z tyłu.
Do Veloce Ti można dodać pakiet z programi i spoilerem z Q.
Nadkola w żadnej wersji się nie różnią.