-
Za Dębice to podziekuje, cena z kosmosu w moim przypadku 235zl/szt gdzie Hankook kosztuje 184zl/szt a Goodyear UG9 219zl/szt tak że Dębicy podziękujemy... jeździłem kiedyś na frigo 2 (ktora to wszyscy zachwalali jak by to bylo nie wiadomo co) i jedyna zaletą tej opony to dobrze na głębokim śniegu poza tym nic - wiem ze HP2 to nie to samo ale to tylko debica ktora w moim przypadku jest drozsza niz inne opony klasy sredniej a nawet premium, do tego jeszcze ta ostatnia akcja serwisowa... Wedlug mnie cena nie adekwatna do jakości bo chyba mi nie chcecie wmówić że Dębica jest lepsza niż np. UG9 od której jest droższa (dotyczy to mojego rozmiaru)
Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
-
Nie sprawdzałem cen. W takiej jak napisaleś kupiłem 225/50R17 rok temu ;) I świetnie dają radę w 159.
-
No polecieli z cena, po rabacie moglbym je miec za 210zl/szt ale to wciaz za duzo jak na opone budzetowa, w takim razie zostaje mi Hankook Winter i*cept RS2 W452 lub Kleber KRISALP HP3, co wybrac?
-
-
Racjonalny sposób wyboru opon zimowych.
Odpowiedzieć sobie na pytanie w jakich warunkach głównie jeździmy. Czy mieszkamy w górach i mamy śnieg prawie całą zimę, czy może głównie po mokrych autostradach albo błotku pośniegowym w mieście. Następnie przeglądamy wyniki testów i porównań opon. Wybieramy opony najlepiej spisujące się w określonych przez nas warunkach i kupujemy najlepszą z nich, na jaką nas stać.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Jeśli będziemy patrzeć na wyniki testów, to powinniśmy wybierać Conti, Pirelli czy Michelin. Mam wrażenie, że większość tych testów jest z dupy...
-
Fenomen conti, bycia najlepszym we wszystkich kategoriach, jest nieco podejrzany. Natomiast nie popadajmy w skrajności. Pozostają jeszcze opinie użytkowników porównujących swoje doświadczenia na różnych oponach. Poleganie jedynie na cenie przy wyborze opon to igranie z bezpieczeństwem własnym i pasażerów.
-
Akurat jeżdżę na Continentalach letnich i zimowych i co do jednych i drugich zawsze byłem zaskoczony jak ta opona trzyma. Letnie Continentale przy bieżniku 2-3 mm nadal trzymały na deszczu - jedyne do czego mogę się przyczepić to zużycie letnich opon, które w 2 sezony zjeździłem do tych 2-3mm, natomiast zimówki trzymają bieżnik dobrze, nie widziałem zużycia po sezonie.
-
Nie twierdzę, że conti to twór marketingowy. Ale... przodują w testach autobildu, ams i innych niemieckich magazynów. Testy prowadzone w usa czy Kanadzie już tak łaskawe dla conti nie są.
-
Bo prawda jest taka, że różnice w półce premium są minimalne, z kolei ja zauważyłem, że właśnie teraz mocno mieszają się miejsca pomiędzy najlepszymi producentami i nie jest już takie oczywiste, że Conti wygra. Tak czy siak, to dobre opony, które można kupić w ciemno.