W to, że gdziekolwiek będzie można się śmignąć QV-ką, to bym za bardzo nie wierzył. 1,5 ceny 4C, a 4C obwozili jakby to był Aston Martin.
Printable View
W to, że gdziekolwiek będzie można się śmignąć QV-ką, to bym za bardzo nie wierzył. 1,5 ceny 4C, a 4C obwozili jakby to był Aston Martin.
Nie wiem, czy już było:
https://www.youtube.com/watch?v=tS4C04bG-Bo
Od 6:40 jazda 2-litrową benzyną. Jak dla mnie dźwięk w zupełności pasuje :).
Może masz rację. :) 5 sztuk w ogóle, w Lublinie więcej by się pewnie i tak nie zmieściło. [emoji14] A co do call center to racja, facet uważał że wersja QV to z napędem na 4 koła.
Wysłane z mojego HTC One_M8 przy użyciu Tapatalka
There appear to be four drivable Qvs in existence according to my friend who was amongst the 50 journalists at Ballocco.
To tyle w kwestii obecności QV w najbliższym czasie w Polsce.
Czytam was i czytam i skromnie pytam: myslicie,ze na " zachodzie" ,auta wartosci 40tys euro i wiecej ludzie kupuja za gotowke ? Jest tak samo jak u nas ,albo kredyt konsumencki,albo leasing. Dziwne macie przekonania,jako by Polska byla jakas Republika Konga w Europie. Polacy nie odbiegaja standardem zycia od statystycznego Europejczyka,tyle,ze nie w takiej liczbie jak w panstwach bogatszych. Tam jest wiecej klasy sredniej i tylko tyle.
Mierży mnie umniejszanie wlasnemu krajowi i mowienie,ze jestesmy gorsi ,tylko dla tego,bo " ja" nie moge na cos sobie pozwolic.
W naszym kraju auta o wartosci 130 tys + ,wbrew pozorom,znajduja wielu nabywcow i to wlasnie ksiegowosc na wespol z marketingiem decyduja o slupkach sprzedazy.
Ps.To tylko moje prywatne zdanie,ale czasem mam wrazenie,ze poziom uswiadomienia na forum zatrzymal sie 10 lat temu...
rybakmj: niestety jeszcze odbiegają. Możesz sobie policzyć na włoskiej stronie wysokość raty kredytu konsumenckiego za gołą Gulię. Kwota waha się od 600 do 700 euro. W Polsce kredyt samochodowy będzie jeszcze droższy niż strefie euro. Weź statystyczną polską rodzinę (nie mówię o warsiawce) i pomyśl czy kogoś będzie stać płacić ratę za auto typu 2600-2800 PLN. Stać nas na płacenie 600 - 700 PLN bez obciążenia budżetu.
Moze dla tego,ze nie milo mi sie czyta,jak to nasz kraj jest zawsze tym gorszym i na nic ludzi nie stac.
Nie mam zamiaru ciagnac patriotycznych tyrad,a jedynie podkreslic,ze Polska wcale nie musi byc marginesem sprzedazy,czego dowodzi wzrost nabywania w ostatnich latach takich marek jak bmw,audi czy mercedes.
End ot.
Przestańcie marudzić. Kiedyś się dorobimy! ( ͡º ͜ʖ͡º)
A teraz Panowie fakty! Dziś piszą, że w Termoli prezentowano MOTORI BENZINA 2.0 TBi! Kurna nie chce mi się wierzyć, że taki wydech będzie w realu! :D
https://youtu.be/DVkc9dwK9SQ
materiał po włosku http://www.alfaromeoblog.it/termoli-...ina-di-giulia/
L.
@.@ kurde ale mruczy fajnie:) dzięki za filmik;]
Kurcze, ledwo się przebija ten dźwięk przez gadulstwo pana Davida, ale coś słychać i ładnie faktycznie. Pewnie górny zakres odpadnie (do czego Cię Giulietta przyzwyczaiła już na pewno :) ) , ale kurcze dla tych łopatek to ja bym był skłonny zrezygnować z górnego zakresu Bussa chyba. Albo zamiast kilku opcji kupić coś z Busso :P - to gdybym go nie miał.
I wiecie co, gdzieś na początku padła informacja że projektanci czerpali po części inspirację z linii 156, jak patrzę na Giulię na torze, w ruchu to naprawdę widzę linie, grację, ruchy 156 .
Nie wiem tylko czemu usilnie do szarego (vesuvio chyba - mój typ :) ) pakują żółte zaciski, jak nic tam czerwone ( lub - na dyskrecję ) - czarne pasują. Swoją drogą ta dopłata za kolor? hammerite + naklejki i już :)
Co do OT z tym jaka jest Polska - rybakmj - myśleniem życzeniowym choćby najmilszym ( vs to niemiłe ale prawdziwe, że biedny to kraj i społeczeństwo) bogatym mocarstwem się nie stanie. Sami sobie Polacy to zrobili co mamy (żeby w temacie motoryzacji - boskie uwielbienie niemieckiej produkcji, śmierć mogących się rozwijać rodzimych projektów).
Do palety szary, niebieski pasuje żółty. Kolor zacisków nie ma już nic wspólnego z wersją "sport" ten czas już minął. Lepsze hamulce to bezpieczeństwo.
Odnośnie silników benzynowych są w ostatniej (zakończonej) fazie testów. Co ciekawe Włosi mówią o nowych rozwiązaniach technicznych - ciekawe co wymyślili.
no wiesz, a czerwone to niby jakie jak nie krzykliwe ? :)
(żółte - porsche , ale i Ferrari, nie o to chodzi, torchę szczeniackie takie - ala japantuning. No dobrze że nie zielony jarzeniowy czy fiolet :) )
O , to mój typ :
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...016/05/578.jpg
Jest czerwień lamp, jest i zacisków, jest czerń i szary. Więcej niż 3 kolory to tak wedle zasad już ostrożnie bo się festyn robi.
Marek156/159sw - ja nie mówię że za zaciski jest opcja dopłata, tylko za ich _pomalowanie_ , co to ma ze skutecznością wspólnego. Zakłądam że to te same zaciski i średnice tylko za kolor jest opłata. Chyba że źle odczytałem tabelkę?
Silnik 280koni - trochę niepokoi ze jakieś opóźnienia ma, pierwsi będą chyba testerami, a wygląda na to że będzie takim już właściwym wozem - Giulia z tym silnikiem. Dotąd takiej moc i osiągów nie miała w ofercie (nie licząc 4C i 8C). Żeby z nim nie wtopili tylko.
Piszą, że to pierwsza seryjna QV.
Pojawia się też w treści te 330 KM, spekulacja czy wiedza?
Podkreślają, że silniki mają wyróżniać AR w grupie, ale takie założenia były znane wcześniej.
Treść nawiązuje do opisanej w linku poniżej wizyty Marchionne w Termoli 8.04.2015 - który to zakład ma być sztandarową fabryką FCA, produkującą 200000 silników w 2018 r., które z kolei mają pokazać poziom technologicznego know-how FCA.
http://www.fcaspace.com/it/lo_stabil...er_lalfa_romeo
330 km z ciekawym momentem i niska waga,uczynily by giulie bardzo szybkim autem cywilnym.
Benzyniaki z gama 200- 280- 330- 510 zapowiadaly by sie swietnie. Dobrym posunieciem byl by brak ogranicznika predkosci,wowczas giulia zyskala by miano najszybszego " cywilnego" auta w klasie.
W tym roku to ja nie wiem czy coś sprzedadzą, ale w następnym widzę szansę na ponad 1000 szt.
Wszystko zależy od marketingu. Niech główkują jak wytworzyć potrzebę posiadania Gulii.
W tym segmencie samochód kupuje się oczyma i prestiżem. Cena, finansowanie? Drugorzędne znaczenie.
QV 0-100 km/h.
Krótko :), ciekawe ujęcia.
https://www.youtube.com/watch?v=7UKn0utOhtQ
kiedy w Londynie budowano metro, w Polsce wybuchało powstanie styczniowe
kiedy zachód rozwijał sie po wojnie dynamicznie, min. dzięki planowi Marshalla, u nas była głęboka prymitywna komuna.
dlatego, między innymi, do poziomu życia wiodących państw zachodnich jeszcze nam daleko, warto rozumieć pewne szersze zależności
a jak się to ma do Giulii?
ano, na pewno mniej się takich aut w Polsce sprzeda ale z drugiej strony, perspektywicznie, kraje goniące rozwiniętą czołówkę są bardziej elastyczne, ludzie mają większe pragnienia, chcą się wyróżnić, PKB rośnie szybciej, itd.
to wszystko, plus wielkość rynku, 38 milionów ludzi, nie może wystawiać nam etykiety "rynku nic nie znaczącego".
więcej umiaru w komentarzach, panowie
Giulia się w Polsce słabo sprzeda, bo marka ma marny wizerunek i jest to zjawisko powszechne
więc jak ktoś ma kasę, weźmie volvo, paska, czy inne duże maszyny o ugruntowanej renomie
Alfy Romeo przy wydatku bliskim dwóm stówom pod uwagę brać nie będzie
a już ludzie biorący pod uwagę tylny czy przedni napęd to jest w ogóle, ułamek, na granicy błędu statystycznego
dlatego sprzedaż kilkuset sztuk to będzie wielki sukces
stawiam na 360 :)
czy będzie w tej grupie ktoś z forum? zapewne się pochwali:)
czekamy:)
W 2015 roku udzial aut premium i luksusowych w ogolnej sprzedazy nowych samochodow ,wyniosl 11% ,to jest ponad 38 tys aut. Samo bmw sprzedalo w zeszlym roku ponad 9tys noweczek. Jak wszyscy wiemy ,auta klas premium to wydatek grubo ponad 100 tys. Tak wiec giulia jak najbardziej moze sprzedac sie w ilosci 1000 i wiecej rocznie. Kwestia marketingu i dobrej polityki wizerunkowej.
Zrodlo danych
http://premiummoto.pl/ranking-samoch...m-polska-2015/
Wystarczy juz ot
Ma ktoś informację od kiedy auta będą w salonach do obejrzenia i przetestowania?
Pełen wypas - gość z call center zaproponował mi termin 4 czerwca i ktoś z salonu miał mi to potwierdzić. Ale jaja na starcie promocji nowego modelu.
Po co w ogóle zatrudniali te call center? Nie wiedzą kompletnie nic, wprowadzają chaos. Już lepiej żeby od razu pracownik wybranego salonu zadzwonił.
W Szwecji jest w cenniku wersja benzynowa 2,0
Giulia 2.2 JTDM 150 hk
305 000 kronor. 144 tys złotych
Giulia 2,2 JTDM Super 180 hk
335 000 kronor. 158 tys zlotych
Giulia 2.2 JTDM Super 180 hk aut
355 000 kronor. 168 tys
Giulia 2,0 Turbo Super 200 hk aut
345 000 kronor. 163 tys pln
Giulia Q 510 hk
690 000 kronor. --326 tys, taniej niż w Polsce
Rozmawiałem właśnie z dealerem AutoTraper i Giulie będą dostępne w połowie lipca. Każdy dealer będzie miał do wyboru jedno z pięciu aut.