paczek.gsm - czym malowałeś, zwykłym sprayem czy jakiś specjany patent ?
Printable View
paczek.gsm - czym malowałeś, zwykłym sprayem czy jakiś specjany patent ?
... a ja dzięki Łukaszowi (iNTELLOWI) wiem już, co 'bolało' moją Alfinę :)
Składam więc na jego ręce serdeczne podziękowania za tymczasowe użyczenie przepływki :D
nietrudno sie domyślić kolego Xofer :D
No fakt:P Za szybko przeczytałem:)
a moja w ostatnich kilku tygodniach dostala nowe klocki na przod i tyl,nowa elastyczna zlaczke tlumika,nowe oleje i plyny a dzisiaj malo co przez moja glupote i glupote mechanika nie poszla na wymiane sprzegla.byla sytuacja ze swiecila kontrolka od recznego wiec mechanik wymienil linki ale kontrolka dalej zostala a ten cap zamiast dolac plynu chamulcowego powiedzial mojej zonie jakas glupote a ona uwiezyla i juz.od wczoraj sprzeglo bylo jakby go nie bylo...wiec mysle poszlo sie walic i juz zaczalem sie rozgladac za nowym i nagle olsnienie KONTROLKA OD RECZNEGO patrze do zbiorniczka a tam plynu brakuje !!!! wiec dolalem plyn i kontrolka zgasla a sprzeglo wrucilo do formy
Moja alfa dostała dziś nowy alternator w zaprzyjaźnionym serwisie Skody, a przy okazji również przegląd. Silnik tak stukał na uszkodzonym alternatorze, że podejrzewałem obróconą panewkę(od razu wyłączyłem silnik i zaholowaliśmy ją do serwisu). Panowie zdjęli miskę olejową i okazało się, że panewki są w bdb stanie no i wyszło, że alt tak wali. Trochę im zajęło z jego wymianą bo konstruktorzy wpadli na pomysł by umiejscowić go w takim miejscu, że trzeba cały silnik opuścić. Najważniejsze, że alfa już gada jak trzeba :D.
Malowałem specjalna farba do skór coś jak renoskor i jest ok
Założyłem CB żeby mieć lepszy kontakt z użytkownikami dróg :)
Wyczyściłem Ali zawór EGR, przepustnice.. zamontowałem częściową zaślepkę EGR oraz uszczelniłem/połatałem rurę turbo - intercooler ;)