Witam, a czy ktoś z Was spotkał się ze zjawiskiem ubywania oleju do wspomagania ?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Witam, a czy ktoś z Was spotkał się ze zjawiskiem ubywania oleju do wspomagania ?
szukaj wycieku. Może któryś przewód się przetarł, albo cieknie z pompy lub maglownicy która dokonuje właśnie żywota
Szukałem narazie z góry czy gdzieś jest jakieś wyciek jest albo zapocenie Ale wszędzie sucho. Bo jak by ciekło z magla bo było by widać z góry czy nie ? I tak naprawdę tak duży ubytek powstał po bym jak wymieniłem płyn do wspomagania, gdzie wcześniej miałem ATF i nowy też zalałem ATF.
W jaki sposób wymieniałeś płyn? Jeśli cały to pewnie układ się odpowietrzył. Dolej i obserwuj.
ja się właśnie mam cos takiego :( tylko ja znalazłem wyciek. Z tyłu silnika od strony pasażera mam mokro, cały wąż zalany, wahacz i maglownica. Mam nadzieje, że to tylko łączenia w wężu do wymiany. Jak to maglownica to koszta większe. Orientuje się ktoś jaki koszt regeneracji?
25 lat jeżdżę najróżniejszymi markami samochodów...tylko Alfa 159 ma problem z wężami wspomagania. Obie moje sztuki :)
W Alfie codziennie dokonuje sie niemozliwego :)
Wysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Ja miałem wyciek z węża i też mechaniory postanowili mi go "naprawić". Pojechali do firmy zajmującej się wężami hydraulicznymi (Hansalfex) i tam, z oporem, zacisnęli na nowo wąż - ten co idzie od pompy z z tyłu za silnikiem do magla. Z oporem bo podobno mieli z tym jakiś problem bo "to nie jest zwykły wąż". Od tej pory wspomaganie nie działało (wcześniej działało ale przy dużym skręcie kół ciekł płyn) - przy kręceniu w miejscu trzęsło całym samochodem, buczała pompa cały czas na jałowych obrotach, kierownica ciężko chodziła.
Pomogła dopiero wymiana węża na nowy oryginał (750zł) + śruba z zaworem do maglownicy. Tak więc moim zdaniem próba rzeźbienia tego węża to strata czasu i przede wszystkim pieniędzy.
Ja jak narazie znalazłem 2 małe kropki na podłodze od strony skrzyni. Ale magiel od góry suchy.