u mnie jednak ponowne zakucie pomogło, płyn nie ciekł. Teraz mam nową dziurkę jednak w innym miejscu, więc ja widzę światełko w tunelu :)
Printable View
Mam pytanie, bo w instrukcji mam płyn gi/r a pod maską na oznaczeniu pisze mi gi/a więc który płyn jest prawidłowy? Jak coś to alfa 159 z 2010r 2.0
jeśli masz już zalany zielony GI/R to znaczy że jest stara naklejka na wygłuszeniu
tu masz więcej bo o to pytałem kiedyś.
http://www.forum.alfaholicy.org/159_...ml#post2034311
Zalałem gi/r jak narazie jest wszystko ok tylko trochę nie dawało mi to spokoju ale z tego co doczytałem u Ciebie w temacie ma właśnie taki być, także dzięki.
wcześniej miałeś taki zielonkawy właśnie (GI/R)? jeśli tak to powinno być cacy. Gdybyś jednak miał czerwony, to układ trzeba parokrotnie wypłukać bo oleje są niemieszalne i chyba mogą uszkodzić uszczelnienia, a do tego żadszy zielony GI/R moze okazać się że cieknie z maglownicy z której czerwony nie ciekł.
Panowie, czuć u mnie delikatne wibracje na kierownicy na postoju, jednak nic podczas jazdy. Po maksymalnym skręcie kół słychać wycie pompy, jednak nie zawsze, najczęściej na zimnym, gdy kręcę w podziemnym parkingu. Gdy kupiłem auto pół roku temu miało nieco za mało płynu do wspomagania, jednak gdy się tylko zorientowałem to dolałem. Nie znalazłem wycieku, po postoju w garażu podłoga sucha. Czy to znaczy, że pompa dokonuje żywota? 159 SW polift.
Edit
Płyn mam zielony, nie zauważy, żeby się buzował. Jak to dobrze sprawdzić?
Ponad pół roku temu wymienialem, nie pamiętam właśnie jaki miał wtedy kolor stąd moje pytanie ale nic się nie pieni wyciekow brak, kolor dalej zachowuje ten sam czyli zielony i nie mam problemów ze wspomaganiem.
- - - Updated - - -
Czy się nie pieni to odpal samochód i odkręć korek od plynu wspomagania, a jeśli pompa ci zaczyna wyć to spróbuj wymienić płyn na nowy czasami to załatwia sprawę.
masz auto z 2010, fabrycznie to od dawna lali chyba tylko zielony
- - - Updated - - -
masz poprawiony zbiorniczek zamontowany?poznasz po wybitej dacie, zmiana byla w grudniu 2009. inna sprawa ze wspomaganie w 159 czesto nie zaxhowuje sie 100% idealnie a ludzie jezdza latami i nic sie nie dzieje.
jesli masz stary zbiorniczek to wymien lacznie z olejem, moze pinoze a na pewbo nie zaszkodzi