A mi się udało "coś zepsuć" podczas wymiany oleju oraz filtrów powietrza, paliwa i oleju :( Przed wymianą dzik a po wymianie muł ;( Poszukam na forum, może ktoś miał taki przypadek, jak nie to założę wątek.
Printable View
A mi się udało "coś zepsuć" podczas wymiany oleju oraz filtrów powietrza, paliwa i oleju :( Przed wymianą dzik a po wymianie muł ;( Poszukam na forum, może ktoś miał taki przypadek, jak nie to założę wątek.
Nie dziś ale kilka dni temu wygialem blachę pod silnikiem gdyz trochę zarylem na koleinach.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Panowie ktoś miał taki przypadek. A więc po paru dniach otworzyłem maskę i cała góra akumulatora była w oleju... Pytania skąd się tam wziął??? Na wolnych obrotach nic nie leci jak patrzę przy wł silniku. Nad aku idzie wąż od przepustnicy,siknik jest suchy i nie mogę namierzyć skąd ten olej mi chlapie na aku...
Wysłane z mojego G8141 przy użyciu Tapatalka
Może masz jakieś drobne pęknięcie w rurze dolotu od turbiny do kolektora ssącego, i gdy turbo pompuje na obrotach to się wydostaje - odrobina oleju w rurze jest normalna.
Jest to możliwe... Wiem ze to normalne że tam jest olej, pasowało by że jak się turbina załączy wtedy chlapie olej. Muszę to spr i dam znać. Dzięki za poradę!
Jak najbardziej możliwe, że to z dolotu. Owiń rurę dolotu papierowym ręcznikiem, dosyć szczelnie aby przylegało. Wybierz się w "podróż" i będzie wiadomo czy to wali z dolotu. Mi jak nie trzymała obejma łącznika silikonowego (od nierdzewki) to waliło mgiełką olejową spod łącznika :)
Dzięki za podpowiedź tak zrobię [emoji6]
Pękł wąż intercoolera jednak... Nowy oryginał 180zl ale cóż trzeba kupić [emoji6]Dzięki za pomoc.
Witam. Piękny deszczowy wieczór Wigilijny. Odwoziłem dziewczynę i moja Alfa stwierdziła ze osłona kola pasowego jest jej nie potrzebna. Postanowiła ja wypluć na trasie.Załącznik 264801
Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
Ja ostatnio uszkodziłem zderzak, można powiedzieć, że miał bliskie spotkanie z krawężnikiem