Colezione różniła się tylko (albo aż) całym kokpitem w skórze.
Printable View
Colezione różniła się tylko (albo aż) całym kokpitem w skórze.
jeszcze troche inaczej bylyfoteleobszyte i chyba podswietlenie czerwone jak w Ti
Przy czarnej skórze (a raczej ciemnoszarej) była biała nić.
dokladnie o to mi chodzilo:) i sadzac po zdjeciach chyba inny rodzaj skory to byl, bardziej matowy.
Każda skóra jest matowa :) błyszczy się zaniedbana albo jak celowo użyjesz środków nabłyszczających.
Wiem po ile chodzą, bo o tym napisałem. Dlatego też te 5.5k to jakoś strasznie mało. Przecież to kawał samochodu. Koleżanka z pracy kupiła z tego rocznika VW Bora za 12 tysi i jest zachwycona ceną, a przecież dołożyła pare tysięcy, bo trzeba było zrobić to czy tamto. Sprawdziłem i rzeczywiście u nas ludzie tyle płacą za takie samochody.. Różnica pewno tkwi tu, że za 200pln będzie wiaderko części do tej Bory, a do 166 ..no cóż.
Tylko dlaczego napisałeś że 166 przedlift to te ładne, a polift to brzydkie. Chyba na odwrót?
Dla mnie przedlift jest hmm... jak by to nazwać... mniej niemiecki :) i dlatego bardziej mi sie podoba
Robert wygląd kwestia gustu. Ja kocham przedlift za spójność. Auto wygląda tak jak miało wygladac od początku ma mega styl i jak jest ciemne o zadbane zwraca uwagę. A polift to inne lampy a reszta taka sama odgrzanie tzw kotleta. To się każdej marki tyczy. Parę razy mijał mnie polift i auto mega wtapia się w tłum opli i passatow. Przedlift wyróżnia się z tłumu i ludzie się oglądają na ulicy. A polift ot taka limizynka i tyle.
:beer:
Ok. W takim razie Wasze gusta są zbieżne z moimi. Ja też bardzo lubię wersję przed liftem, bo jest po prostu inna.
Po lifcie, to tak jak napisaliście. Auto podobne do tego co po drogach jeździ. Ale wytłumacz to mojej żonie.. ;)