a teraz są tutaj:
http://allegro.pl/wsp-italy-felgi-18...644025570.html
Pozdrawiam.
- Rafał
Printable View
a teraz są tutaj:
http://allegro.pl/wsp-italy-felgi-18...644025570.html
Pozdrawiam.
- Rafał
przeciez kilkanascie stron wczesniej sa fotki uzytkownika ktory ma 18 wzor z TI z tej firmy i chwali je sobie,sa to poprostu repliki,co nie oznacza ze ich jakosc jest zla
http://allegro.pl/nowe-felgi-w241-gi...616997892.html
Używa ktoś takich? Bo się zastanawiam od pewnego czasu. Podoba mi się wzór, ale nie chcę wydać 3 tys. w ASO na oryginalne. A być może będę miał możliwość zamienić swoje zmęczone krawężnikami na takie "repliki".
Panowie a nie pomyśleliście o zapodaniu felgi 5x112 na pierscieniu centrującym i śrubach pływających??? Przecież do Mietka i Ałdi jest tyle kozackich felg ,że aż strach się bać . Macie w 159 kach nadkola które i 10 " szeroką felge zmieszczą na odpowiedniej oponie więc macie pole do popisu . U nas Ciapol ma 159 SW na gwincie i felunek 19/9 i 19/10 cali i auto przekozacko wyglądaZałącznik 112483 . A w 5x112 macie i LM-y i inne skręcane tunerskie felgi . Bo do Alfy zawsze zawsze nikły wybór felunku był .
Tylko te felgi to na 99% są produkcji chińskiej, także z trwałością pewnie nie są za pan brat. Znając życie po sezonie będą problemy z farbą, a i zaczną się wyginać i żyć własnym życiem. Lepiej chyba kupić felgi jakiejś normalnej, europejskiej firmy o parę stów drożej niż tego typu wynalazki.
nie ma czegoś takiego jak replika. Jeżeli nie jest to felga producenta, który robi dla AR to jest po prostu PODRÓBA.
Bardzo często made in Italy, Germany, EU to sciema bo to zazwyczaj chinole, tylko sprowadzane są jako monobloki i co najwyżej pomalowane na miejscu. Bo tak się robi w 99% "made by EU".
Na Ebay angielskim jest sporo takich podróbek ala 159 TI.
Poza tym juz na fotkach widać , ze te felgi z Allegro (za 2,5 tyś z oponami!! prawie darmo..) są juz bliższe wielokątom niż okręgom :)
A na fotkach wnętrza ramion, dobrze widać jaki to tandetny odlew.
Decyzja należy zawsze do kupującego, ja nigdy takich felg nie założyłbym do auta, którym się ścigam czy wożę rodzinę.
W zeszłym roku mój kumpel kupował drugi komplet felg do swojego Gofra VI GTI, bardzo żydolił na nowe felgi, za które musiłby wydać parę złotych i kupił na alledrogo idealną replikę 18 Golfa GTI (czarne okręgi) made by EU.
Kolega, który ma serwis opon, na profesjonalnej wyważarce nie mógł ich nawet dobrze wyważyć. :)...wnętrze felg wygląda jak by były z modeliny albo ktoś zapomniał obrobic alu, ale zapłacił za komplet 18" ok 1600zł...i jest czad, pełen lans.
Pomyśleliśmy... Moje to Tomason TN 4 5 x 112 8,5" 18" ,pierścionki centrujące, śruby pływające i zabezpieczające pływające w chromie. Zero problemów cały sezon.Załącznik 112501
Ja rowniez smigam na 5x112 i pierscieniach i jest ok,tylko kolego Nazar jesli ori Aldi to niestety nieda rady zalozyc.srednica otworu centrujacego jest mniejsza:(A te Ciapola z CLSa sa naprawde kozackie,zreszta te poprzednie rowniez:)
Również mam 5x112 Rondell model 0026 18" na śrubach pływających i wszystko jest w porządku.