JAK coś to kasę przeleję , albo za pobraniem
Wysłane z mojego HTC One M8s przy użyciu Tapatalka
Printable View
JAK coś to kasę przeleję , albo za pobraniem
ja też chętnie bym się pisał na ten zestaw
Ja też mam takie w kierunkach już prawie od roku ale te z 54szt. diod bo porównywałem i są mocniejsze niż te co mają z 42. W dzień są bardzo dobrze widoczne, kierunki trochę mocniejsze niż zwykła żarówka. Zrobiłem ok. 20kkm i nie było nigdy problemu. Nawet na przeglądzie się nie czepiali - pewnie myśleli, że to oryginalne rozwiązanie Alfy:) Na allegro są takie same po 150zł jak moje i niby dostawa do 3 dni. Na ali wiedziałem, że są ale zależało mi na czasie a czytałem, że miesiąc albo dłużej idzie paczka i czasem ginie a różnica 30zł tylko. Ogólnie to polecam bo tak jak ktoś pisał już nic nie trzeba przerabiać, kabel puszony odpowietrznikiem, żarówka mieści się pod oryginalnym dekielkiem a plus po stacyjce dostępny w skrzynce z bezpiecznikami przy akumulatorze.
Te z 54 szt diód są ok, słyszałem od kilku osób, że przyzwoicie świecą. Najmocniejsze macie dalej te co ja podaje, 35 diód, z czego 28 to żółte do kierunku, a tylko 7 sztuk robi za dzienne biały kolor i konkretnie robi robote, jasność jak na ori dziennych drl w najnowszych Audi A8, porównywane.
Co do podłączenia, nie ma sensu robić manuala, bo wkładając led w miejsce kierunkowskazu, robisz to plug and play i kierunkowskaz działa.
Wystaje Ci tylko jeden kabel, plus do dziennych, a jego musisz podłączyć do modułu od dziennych czy zwykłego przekaźnika tak aby odpalały się po zapłonie, a gasły po właczeniu postojówek. Moduły mają podobną zasadę działania i podłaczenia, ale każdy ma swoją instrukcję, kolory kabli mogą się różnić. Potwierdzam, że plus pod stacyjce znajdziesz w skrzynce bezpieczników obok aku.
Marcino20 zapodaj link do tych Led co opisujesz :)
W poprzednim aucie miałem dzienne jako dodatkowe lampy i w każdej było po 5 mocnych ledów. Świeciły ładnie ale powodowały zakłócenia do tego stopnia, że z CB nie można było korzystać a radio nie łapało połowy stacji poza miastem. Problemem okazały się kiepskiej jakości przetworniczki stosowane do zasilania tego typu ledów. Na jednym ze zdjęć zauważyłem, że te żarówki z 7x led do których podałeś link mają w środku przetwornice napięcia. Czy nie zauważyłeś u siebie jakiś zakłóceń?
https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1tlbiI...e78d2a803c381f
Nie, żadnego wpływu na radio czy cb u mnie nie ma.