Gratulacje! Ciekawy kolor! :)
Co to za napis przy przednim błotniku?
Printable View
Serdecznie pozdrawiam szacownych użytkowników forum. No w końcu Giulia odebrana , zamawiana 15 lutego i marne pół roku oczekiwania:) i juz jest.Veloce , vulcano black , felgi czarne 19", srodek brąz, myślałem o czerwonym wnętrzu no ale żona miała tu ostatnie zdanie.Krótkie pierwsze wrażenia, mimo obaw co do komfortu(runflaty) nie czuje zbytniej róznicy w stosunku do dotychczasowej Julki na 17, spalanie przy dziadkowej jeżdzie 1/3 miasto, 2/3 poza -7,7 . Mam tylko na razie tylko jeden problem, może któryś z kolegów jest mi to wstanie wyjaśnić, po wyłaczeniu silnika przez dobre 10 minut słychać z pod maski (lewa strona , turbina?) wysoki dzwięk (pisk) plus delikatny odgłos pracy jak by pompy? Czy to jakieś chłodzenie turbo? ,czy po 8 letnim bezproblemowym użytkowaniu 147 , 8 letnim Julki zacznę poznawać uroki serwisowych napraw:(
mi w Stelvio też tak hałasuje z pod maski
Obstawiam elektryczną pompę cieczy wymuszająca obieg płynu chłodniczego. Z resztą mam tak samo
W sporej ilości znanych mi nowych samochodów jest zastosowana elektryczna pompa cieczy, no jest to niebywale plus, bo po zgaszeniu silnika występuje dalej obieg płynu a tym samym chłodzenie