midaparts zna sie na skrzyniach wiec mysle ze nie zaszkodziloby. jaki masz przebieg? wiesz czy skrzynia byla remontowana? bo moja niestety czeka na remont na wiosne gdzie...
Printable View
midaparts zna sie na skrzyniach wiec mysle ze nie zaszkodziloby. jaki masz przebieg? wiesz czy skrzynia byla remontowana? bo moja niestety czeka na remont na wiosne gdzie...
Przebieg to 190 tys. A co do remontu to nie mam pojęcia. Coś na pewno było przy skrzyni robione bo opaski nie są oryginalne, i śruby widać że były odkręcane, ale co się działo i kiedy to tylko alfa wie. Ale nie chce powiedzieć :D
A co się u Ciebie dzieje? Całkowity remont skrzyni w midparts to koszt 6-7 kafli. 1/3 wartości auta, także zaboli.
w 4500 da się zrobić AISINA, a ZF'y się nie psują:P
To jak coś, to wiemy do kogo walić z naprawą :D
kubicze gdzie mozna taki remont zrobic w takiej cenie? wiem ze ksozt 6-7, sam konwerter kosztuje 3500, na razie nie jade na diagnoze swojej zeby zawalu nie dostac, ale z objawow mniej wiecej wiem ze na pewno trzeba bedzie cos przy konwerterze porobic, plus olej, pewnie tarczki to wyjdzie kolo 6... no nic trzeba zbierac kase ze stazu i moze na wiosne Alfa bedzie miec sprawna skrzynie :)
masz kogos sprawdzonego od regeneracji? widzialem tylko kiedys oferte na allegro ze do 800zl w gore.
Nie mam bo tego nie robiłem ale mnie to czeka. Rzęzi mi konwerter na zimnym silniku. Chyba gdzieś w Krakowie albo Katowicach był znana i polecana firma ale teraz nie pamiętam.
Kraków, Auto Sentyrz - dwa konwertery u nich regenerowałem i robią to stuprocentowo profesjonalnie :)
Koszt coś koło 650zł