Denerwuje mnie takie podejście, 1,5 roku jeździć z marchewą, nic z tym nie robić, nie sprawdzić chociaż, przerobić wydech nie mając o aucie pojęcia... a potem ktoś kupuje taką padlinę na alle za grosze, ma same problemy i mówi, że alfa to syf.
Printable View
Denerwuje mnie takie podejście, 1,5 roku jeździć z marchewą, nic z tym nie robić, nie sprawdzić chociaż, przerobić wydech nie mając o aucie pojęcia... a potem ktoś kupuje taką padlinę na alle za grosze, ma same problemy i mówi, że alfa to syf.
A mi się najbardziej podoba ta zbieranina elementów wydechu. Ciekawe jaki tam silnik w ogóle jest... czyżby jakieś V6 bussojtdts ;)
[QUa potem ktoś kupuje taką padlinę na alle za grosze, ma same problemy i mówi, że alfa to syf.[/QUOTE]
wypraszam sobie sugerowac ze auto to padlina, dbam ile sie da moze nie wszystko robie odrazu, ale systematycznie,wydech musialem zrobic bo nie ktore jego elementy byly juz w oplakanym stanie, i dalej sie zajme palaca kontrolka, z autem nie ma zadnych problemow i nikt nie mowi ze to syf etc.
wydech jesty zrobiony i mozna szukac bledu a nie z dziurawym wydechem....
- - - Updated - - -
moze te 50% to gruba przesada ale roznica jest odczuwalna, i prosze wiecej nie pisac ze jezdze z palaca sie kontrolka, na srode jestem umowiony i sprawdze bledy,
nie moja wina ze poprzedni wlasciciel polatam z czego sie dalo wydech.
w aucie jest 3.0 v6
Nie prościej kupić sobie kabel????
musze przyznac Tobie racje - marek230482
ale zanim przyjdzie a ja naucze sie to obslugiwac to pojade sprawdze bledy bo na tym forum dobrze mi dadza w kosci ze jezdze z palaca sie kontrolka :)
I dobrze. Bo sprawdzenie błędów to bezinwestycyjna sprawa. Nie wiem jak można w ogóle o cokolwiek pytać nie sprawdzając najpierw błędów. Ale mniejsza z tym. Kup kabel. Przyjdzie Ci w ciągu dwóch dni. Ściągnij darmowego fesa albo Alfa OBD i już. Do odczytania błędów wystarczy kliknąć kilka ikonek i wszystko. Nie potrzebny żaden zaawansowany kurs. Zawsze możesz kogoś poprosić przez PW o wyjaśnienie obsługi. To jest tak proste i podstawowe jak przeczytanie instrukcji obsługi.
czy moge tylko jeszcze poprosic aby mi pokazac jaki kabel kupic? np na allegro
.... no i właśnie o tym też nie raz było na forum....
Kup jakiegokolwiek KKL`a. Przyda Ci się do diagnostyki skrzyni (ELM`em nie dasz rady). Nie musisz też dopłacać za żadne przełączniki. Na początek do odczytu ecu wystarczy najprostszy kabel. A później jak zgłębisz materię (i forum) to przerobisz sobie szybkim ruchem ten kabel tak że z każdym modułem się połączysz (air bag, ZF, ksenon itd...).
ja brałem z tąd http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-e...tyku-obd2.html