Jeśli coś siada to najczęściej jest to płyta sterująca. Ale wątpię żeby we wszystkich skrzyniach siadła płyta.
Printable View
Jeśli coś siada to najczęściej jest to płyta sterująca. Ale wątpię żeby we wszystkich skrzyniach siadła płyta.
Mi też się wydaje, że to wina oleju albo jakiś błąd montażowy. Niemożliwością jest żeby obie skrzynie padły w tym samym czasie z tych samych objawów.
Chociaż gdzieś czytałem, że na tym ravanolu ktoś jeździ. Nie wiem jak długo ale obiło mi się o uszy. Generalnie to strach tam co innego zalać niż dawne esso. Więc co pozostaje? Coś skopane na montażu? Coś nie podłączone albo źle? Niezła zagadka. Na pewno wszystkie wpisy tu można brać czysto orientacyjnie. Nikt na forum przecież nie postawi pewnej diagnozy.
Ravenol 4/5 HP spełnia specyfikację ESSO LT 71141.
Sprawdź chłodniczkę oleju czy jest drożna. Zakładam, że filtr oleju był wymieniony na nowy, a nie przekładany?
Chłodniczkę ominąłem całkowicie na "krótko" żeby ją też wyeliminować, ale nie dało efektu, filtry nie zmieniałem, ale wyrwałem go z tej co jako pierwsza z tych nowych padła i był drożny bez jakiś większych zanieczyszczeń.
Ja mam zalany Ravenol 4/5 HP i nic się nie dzieje, skrzynia ładnie pracuje a zrobiłem na nim już około 10tys km. Tak że wądpie w winę oleju u Ciebie.