-
Dokładnie tak jak kolega wyżej, lej dobry olej o parametrach 10W-40 lub nawet 10W-60.
Takie parametry są zalecane do naszych silników.
Zalewanie silnika innymi olejami o nieodpowiednich parametrach właśnie tak skutkuje.
Co do oleji, ja leje Motul Synergie 6100 10W-40 i jest ok, o spalaniu nie mogę powiedzieć jakie mam bo za mało narazie na nim przejeździłem, ale u brata w alfie po zalaniu tym właśnie olejem spalanie oleju znacznie spadło.
-
wycieku brak pod spodem. Mobil1 0W40 byl lany przez poprzedniego wlasciciela to taki wlalem teraz na dolewke
- - - Updated - - -
kurde a na jednej fakturze ktorej dostalem od ppoprzedniego wlascicela jest znow 10W-40 tak ze pewnie musze kupic i wymienic na taki
-
A może instrukcje przeczytaj
-
No musze stwierdzic ze w instrukcji nie ma nawet wzmianki o oleju 0W-40. dobra juz mnie przejechaliscie ripostami to teraz juz sie zakope i zapytam jeszcze czy moge w;ac olej byle jakiej firmy 10W-40 ? Ktora firme polecacie moze tak
-
Nie lej byle czego, lej porządny olej.
Ja powiem tak, lałem castrola to ciągła olej mimo iż ciśnienie spręzania i wszystko było ok, mam zalanego motula, głowca czyściutka, zero nagarów i silnik ciszej pracuje.
Ja polecam Motul, Selenia i Valvoline MaxLife
-
sorry ze jeszcze zapytam tak glupio ale czy 10W-40 wystepuje w pol syntetyku i syntetyku czy po prostu kupuje 10W40 i jest taki jak ma byc
-
10W-40 to półsyntetyk a 10W-60 to już zależy, bo widziałem Valvoline VR1 10W-60 w syntetyku jak i w półsyntetyku.