ad spryskiwaczy - jeżeli się podnoszą to ciśnienie jest a problemem są dysze w spryskiwaczu- kompresor w rękę i wyciągnąć je i wdmuchać syf do środka przy zdjętym wężu bo jak nie zdejmiesz to syf powróci
Printable View
ad spryskiwaczy - jeżeli się podnoszą to ciśnienie jest a problemem są dysze w spryskiwaczu- kompresor w rękę i wyciągnąć je i wdmuchać syf do środka przy zdjętym wężu bo jak nie zdejmiesz to syf powróci
AR 166 FL ma żarniki D1S a nie D2S, one kosztują coś koło 140 za szt. , a nawet taniej. Kiedyś kupiłem do swojej AR w pudełku dedykowanym dla grupy VW tak jak w linku ( http://allegro.pl/zarnik-d1s-philips...529525008.html ).
W 156 brat ma przetwornice slim z subaru i do tego chinskie żarniki juz od 3 lat i wszystko działa :) aczkolwiek do swojej 166 bym sie chyba bał wkładać chinczykow :D
ja za org OSRAM zapłaciłem 420 . Poprzednia właścicielka miała jednego chińczyka i nic się nie działo dopóki nie zaświecił na różowo :-)
D1S ma sporą podstawkę z elektroniką. Czy to nie jest jakaś przetwornica?
Tak, żarniki D1S mają w podstawie przetwornice
a D1R?
A czy czasem żarówki/żarniki D1S oraz D1R mają wbudowany starter a nie przetwornicę?? Żarniki D1R przeznaczone są do reflektorów ksenonowych bez soczewek.
przetwornica w FL jest pod lampą, to co jest z żarnikiem to się chyba nazywa fachowo zapłonnik
A jakieś porady jak wyciągnać te dysze?? Bo jakoś nie bardzo mam pomysł jak się do tego zabrać.
niestety rzeźba - trzeba się dostać od spodu do zbiornika i zdjąć wąż a następnie ręcznie spryskiwacz podnieść i wdmuchać do środka, ewentualnie zdjąć zdeżak:(