ja też kupiłem wypukłą naklejkę i mam ją już ponad dwa lata ,nie płowieje jak oryginał,myjnia też jej nic nie straszna.
Printable View
ja też kupiłem wypukłą naklejkę i mam ją już ponad dwa lata ,nie płowieje jak oryginał,myjnia też jej nic nie straszna.
Kilka lat temu wymieniłem emblemat na scudetto. Jest to banalnie prosta czynność z tym, że znaczek jest dość drogi. Póki co nic złego się z nim nie dzieje - wygląda jak nowy. Przed chwilą zamówiłem naklejki na tylne logo. Podzielę się wrażeniami jak nakleję. Pozdrawiam.
A więc tak. Naklejka wykonana jest solidnie. Idealnie pasuje w środek oryginalnego loga, lecz jest jeden mały drobiazg, który psuje nieco obraz całości. Mianowicie napis ALFA ROMEO wydrukowany jest po nieco mniejszym promieniu niż powinien, więc literki nie pokrywają się z tymi na logo. Na domiar złego w oryginalnym emblemacie są one lekko wypukłe, więc spodnia warstwa naklejki trochę się marszczy nie w tym miejscu co powinna. Z bliska średnio to wygląda. Jednak mimo wszystko jestem zadowolony. Jeszcze jedno - naklejka ma nieco jaśniejsze, żywsze barwy.
http://i225.photobucket.com/albums/d...psb18cd9e0.jpg
Hm, ja kupiłem tutaj http://allegro.pl/emblemat-alfa-rome...634606836.html i jest to zupełnie inny emblemat niż pokazujesz na fotce. Mają przyjśc do piątku i zobaczę, ale jak będzie takie jak Twój to zwracam, bo to zupełnie inne kolory niż być powinny.
To ten sam sprzedawca od którego kupowałem. Zdjęcie lekko podbija intensywność barw (pewnie przez użycie lampy błyskowej). W rzeczywistości nie jest aż tak źle, choć do oryginału dużo brakuje.
Ja kupowałem naklejki od kolegi wiertła za grosze i jest git malina :)
Przód i tył oklejony i trzyma się ładnie od pol roku ani warunki atmosferyczne ani myjki tego nie ruszyło i nic nie wyblaklo itp
Ja też mam te naklejki. Faktycznie są za jasne, ale trzymają się i za 9,90 dwie sztuki to aż głupio narzekać :) Jak ktoś chce takie jak oryginał, to niech kupi oryginał.
Ja kupiłem kiedyś całe scudetto od 146 chyba i z niego przełożyłem logo. Pasuje idealnie i już jakieś 4 lata jeżdżę i nie widać żeby blakło.
A jak to jest z wymianą logo na tylnej klapie? Bo z przodu mam już nowe, ale z tyłu zaczyna powoli blaknąć niestety :/
Tak to wygląda po naklejeniu:
Załącznik 111920
Nie jest źle. Żywsze kolory są całkiem ciekawe. Niestety jest problem lekkich 'zmarszczek' po obwodzie.