wtryski wtryski wtryski. HDI słynie z tego problemu. Czy to 1,5 czy 2.0hdi nie ma znaczenia
Printable View
wtryski wtryski wtryski. HDI słynie z tego problemu. Czy to 1,5 czy 2.0hdi nie ma znaczenia
Kumpel zeszłej zimy w swojej cytrynie przerabiał ten temat dwa wtryski mu lały
Noo tutaj też dokładnie tak samo, najpierw jeden w zimie i teraz drugi po paru miesiącach padł ... :D ale cena nie straszna więc oby chodziło wszystko jak należy.
Identyczny problem u mojego taty w 2,0 TDCI w C-Maxie, czyli tym samym PSA, o którym tu mowa. Dokłądnie te same objawy - biały dym (w dodatku o dziwnym zapachu) i telepanie + ciężki rozruch na zimno...
Jakie tam w końcu wtryski siedzą? Różne źródła podają różnych producentów...
Noo bo tak rzeczywiście jest, różne siedzą ;) u mojego ojca akurat siemens sid801a a w innych bosch który ma pompe w baku tak jak jtd a siemens zasysa sam z baku ;)
a kolega marki nie pomylił?
nie ma 1.5HDI!!! jest 1.5dci i chodzi w tym przypadku o Renault
HDI są 1.4 1.6 2.0 2.2 2.7 i może coś większego jeszcze w jakimś dostawczaku i z tego co wiem wszystkie są tworem PSA
- - - Updated - - -
a w tym silniku nie trzeba przypadkiem kodować wtryskiwaczy?Kiedyś w necie dorwałem info,że nierówna praca hdi z układem siemens nie musi być jakims wielkim problemem ponieważ układ może akurat przechodzić proces kalibracji.Zresztą przeczytaj sam,tutaj piszą podobnie http://www.auto-swiat.pl/1-wszystko-...silnika-20-hdi
chce wam powiedzieć że silniki 1.6 hdi do są ogólnie do d..y a te 2.0 i 2.7 występują w gupie fiata w zamian za to że FIAT produkuje dla PSA dostawczaki.
ja nie napisałem że 1,5 to hdi.
W sumie w 206 jest 1,4 bądź 1,6 o oznaczeniu hdi i wiele one się nie różnią. Tak czy siak to gówniane konstrukcje.
Mam prośbę, czy mógłbyś w skrócie przybliżyć jak powinienem prawidłowo przeprowadzić próbę przelewową w tym silniku? Albo podać instrukcję, którą Ty się kierowałeś. Nigdy wcześniej nie robiłem tego, a nie chciałbym czegoś spieprzyć, to raz, a dwa przeprowadzić to prawidłowo (czas, obroty, itd).