dużo zabawy z wymiana? silnik się długo grzeje ale możliwe że to przez to że to 1.4...;)
Printable View
dużo zabawy z wymiana? silnik się długo grzeje ale możliwe że to przez to że to 1.4...;)
1.4 grzeje się bardzo szybko.
A wymiana jest prosta jak budowa cepa.
Mahle czy behr to jeden pies tylko pudełko inne.
no to jak grzeje się bardzo szybko tzn że mam wyjeb... termostat, bo np. jak już prawie ma 90st, a ja mam ustawione grzanie w aucie np na 1 kreskę i temperaturę 22st i dołoze do Hi to potrafi wskazówka opasc, nie zauważyłem np. tego żeby spadała podczas szybszej jazdy więc to mnie na 100% nie utwierdzilo. Tak czy siak wymienię chyba dla spokoju;)
Jest prosty test
Rano odpalasz i zostawiasz na wolnych i sprawdzasz w ECU kiedy górna rura robi się gorąca od chłodnicy .
Jak przy 80 to ok.
1.4 TB oraz MA niestety maja 80 st., i właśnie szkoda że nie 88 [emoji3525]
okazuje się że jednak otwarcie w 1.4TB przy 80 st zupełnie wystarcza. Wpadł u mnie nowy termostat Wahler i jest niebo a ziemia. Powodem słabego nagrzewania i spadków temperatury podczas jazdy był własnie totalnie zablokowany termostat i brak dużego obiegu. Tak się dziad zablokował że dopiero kombinerkami go ruszyłem ....
W koncu stabilnie mi trzyma temperature, jak sie zagrzeje- żadnych spadków a z nawiewów gorąc idzie jak z pieca ;). Kupiłem tutaj z darmową wysyłką
https://superparts.pl/ro/wahler-4108...-lancia/762949