demontujesz wycieraczki szyb, ściągasz te plastiki z podszybia i tam nad filtrem masz rynienkę a poza tym to są kanały tam widoczne, przetkać najlepiej drutem :P tam zbierają się liście i inne dziadostwa...Cytat:
Napisał piter34
Printable View
demontujesz wycieraczki szyb, ściągasz te plastiki z podszybia i tam nad filtrem masz rynienkę a poza tym to są kanały tam widoczne, przetkać najlepiej drutem :P tam zbierają się liście i inne dziadostwa...Cytat:
Napisał piter34
Dzięki za info. Spróbuję przy następnej wymianie filtra kabinowego.Cytat:
Napisał mrutyna
hmm, jesli się nie mylę filtr kabinowy mamy w kabinie a nie jak to było we wcześniejszych modelach w podszybiu...Cytat:
Napisał piter34
Ja mam w podszybiu i tak samo twierdzi instrukcja serwisowa (eLearn). :roll:Cytat:
Napisał pitt24
Na 99% masz zatkane wloty powietrza :D to juz wiesz :D ...no to powiem Ci które,najlepiej je zlokalizujesz gdy sciagniesz tylny zderzak-po 2 stronach takie gumowe zatyczki ,wielkosci gdzies 10x10 cm-sa przytkane,nie ma recyrkulacji powietrza i dlatego szyby paruja -nie wiem czy dasz rade je obadac bez zdjecia zderzaka?wjedz na kanał ,dobra lampa i moze sie opanuje(jak znajde w eperze to wciepne linka)
Cytat:
Napisał kaiowas
a da się do nich dotrzeć np. od strony bagażnika?
Da się,właśnie dzisiaj tam zaglądałem tak z ciekawości bo też mi trochę paruje,ale tylko przy komplecie obsady.
Dzisiaj wyczyściłem całe podszybie, było tam pełno wilgotnych i rozkładających się liści i jakiś szlam, na koniec całość przemyłem wodą. Zobaczę czy dalej będą parować szyby.
Cytat:
Napisał piter34
ale do jego wyjecia nie trzeba demontowac wycieraczek.
Do odetkania odplywu tez nie. A do udrazniania dobra jest szprycha rowerowa.
a w jaki sposób chcesz ściągnąć te czarne plastiki które są na podszybiu?Cytat:
ale do jego wyjecia nie trzeba demontowac wycieraczek.
Do odetkania odplywu tez nie. A do udrazniania dobra jest szprycha rowerowa.
co do samego udrażniania to się zgodzę szprycha rowerowa albo jakiś drut w miarę sztywny.