Czyżby alca? Ja u siebie posiadam, jeżdżą drugi tydzień, jak na razie bez zastrzeżeń i fajnie wyglądają. Wolę wydać mniej na wycieraczki, a resztę wrzucić do baku :)
Printable View
Te alca sa teraz w tesco w promocji:)
Sam patrzyłem bo chciałem w tylnej gumę zmienić bo zbiera tyle co kot napłakał. A przednie boschowskie bez zarzutów już długi czas
Alca są fajne i naprawde fajnie zbierają.
Przerobilem już z 10 kompletow jak nie wiecej.
Najwiekszy ich minus jest taki,że zostawiają po jakims czasie smugi(ok miesiaca). Fakt znikają szybko. Ale zaraz po przejechaniu wycieraczką jednak jest chwila gdzie smuga zostaje.
Ja kupuję bezprzegubowe valeo http://www.skapiec.pl/site/cat/2117/...537620#gallery i nie zostawiają w ogóle smug. Nawet po dłuższym czasie.
Też dobrą alternatywą są wycieraczki grafitowe ze spoilerkiem Unipoint. Kosztują około 10-20zł za sztukę a wytrzymują bardzo długo. W poprzedniej Alfie wytrzymały prawie 2 lata :)
Czy ktoś posiada bez przegubowe wycieraczki z takim systemem montażu jak na zdjęciu ? Poszukuje takich wycieraczek, lecz nie mogę nigdzie ich znaleźć.
Załącznik 113097Załącznik 113098
Lutek26, ja polecam wycieraczki bezszkieletowe firmy Maxmaster. W opakowaniu masz około 10 różnych mocowań, które możesz swobodnie wymieniać. NA odwrocie opakowania znajdziesz zresztą pokaźną listę aut do których pasują dane wycieraczki (GT też tam była :) ) Jedna wycieraczka kosztuje ok 30 zł. I całkiem ładnie wyglądają :)
Posiadam wycieraczki BOSCH, ciche, dobrze zbierają wodę, mogę polecić. Wcześniej miałem jakiś tańszy zamiennik Aero, który też sobie nieźle radził :)