-
Zwróć uwagę na to że znika ten dzwięk w momencie gdy gaśnie podświetlenia gniazda na kartę, gdy wychodzisz z auta to podświetlanie szybko gaśnie, natomiast gdy siedzisz na fotelu kierowcy to po wyjęciu kluczyka to podświetlenie działa o wiele dłużej.
-
Skoro to normalne to czy normalne jest też czasem takie tykanie słychać również podczas jazdy gdy zmienię kierunek nawiewu lub po prostu włączę/wyłączę klimę. Fakt wtedy to kwestia 2-3 sekund.
- - - Updated - - -
Zrobiłem restart klimy, sprawdziłem filtr i bezpieczniki. Wszystko ok, ale nawiewy na szybę przednią i boczne nadal nie działają! Wszystkie inne bez zarzutu.
Ktoś miał podobny problem? Co to może być?
-
Apropo klimatronika z prawdziwego zdarzenia jak to kolega dymny zauwazyl, to dlatego w BMW zaraz dziala nawiew na przednia szybe bo samochod w serii ma elektryczny podgrzewacz plynu chlodzacego wiec w zasadzie po kilkudziesieciu sekundach powietrze z nawiewu jet w miare cieple, zreszta w Mercedesie identycznie dziala od razu, a z calym szacunkiem do Alfy jednak te 2 wczesniej wspomiane marki troche tych aut naprodukowali i nie od wczoraj wiec raczej wiedza o co kaman. Poza tym w czym niby mialoby przeszkadzac dmuchanie na maksa zimnym powietrzem na szybe, napewno bardziej nie zaparuje? Mnie osobiscie to irytuje gdy w jesienny deszcz wsiadam do Belli mam zaparowane szyby i musialbym czekac az laskawie sie nagrzeje silnik, zeby mi szyby odparowalo, wiec manualnie za kazdym razem i tak musze dawac na HI.
-
Tez tak uwazam, ze lepiej jak dmucha zimnym niz niczym w deszczowy jesienny dzien
-
No to klikasz +++ i dmucha