@jersey - Możliwe, że Fiat idzie tą ścieżką. Poczekajmy trochę, może coś upichcą, i będziemy bić ich o głowę ;)
A tak na marginesie, czemu Alfa na pierwszym zdjęciu w artykule jest na samym końcu? Przypadek? Nie sądzę :D
Printable View
@jersey - Możliwe, że Fiat idzie tą ścieżką. Poczekajmy trochę, może coś upichcą, i będziemy bić ich o głowę ;)
A tak na marginesie, czemu Alfa na pierwszym zdjęciu w artykule jest na samym końcu? Przypadek? Nie sądzę :D
4C pokazuje, że w Alfie jest potencjał, ale pan w sweterku skutecznie go marnuje...
Ale 4C to nie jest samochód dla mas (ich bogatszej części), trudno go porównywać do wielkoseryjnych autek w rodzaju MiTo. Jeżeli Alfa miałaby wykorzystać ten potencjał to by mogło oznaczać, że stałaby się kolejnym Ferrari i w zasadzie zniknęłaby z dróg.
Coś za coś. Ekologia, współczesne wymagania masowego klienta i biurwy wymuszają pewne rozwiązania z którymi Alfa nie jest w stanie najwidoczniej sobie poradzić. Jak pisał maniek015: zobaczymy co przyniesie czas - może następcy MiTo i Giulietty przywrócą sportowego ducha Alf. A może nie.
Cóż, 4C ma być cenowo na poziomie Brery albo nieco powyżej, a jaka przepaść technologiczna dzieli oba auta, to chyba każdy potrafi wywnioskować. Gdyby Alfa była bardziej niezależna, a nie oparta w 90% na Fiacie, samochody byłyby lepsze.
Nie czytałem tego testu i szczerze nie interesuje mnie to. Niedługo pod maską Mercedesa klasy S będzie silnik 3 cylindrowy o pojemności aż 1,2 litra 6 turbinowy o mocy 400 koni. Do tego 5 silników elektrycznych i płyta audio z nagraniem dzwięku V12 z przeszłości. Takie auto będzie za to eko i trendy więc niedzwiedzie polarne się ucieszą:)
Nie wiem, czy kojarzysz, ale powojenna Alfa nie słynęła z jakichś przerażających pojemności czy mocy... Auta były zwinne, wystarczająco mocne i wyprzedzające konstrukcyjnie konkurencję o lata świetlne. Wystarczy spojrzeć na coupe serii 105/115 albo Giulię (jak dla mnie złoty okres Alfy, nie licząc lat 30-tych).
nie dodałeś tylko, że wtedy nie rządzili księgowi i "ekolodzy"... dziś to niby dbanie o środowisko zabija nie tylko alfę ale i całą motoryzację.
Mito to też alfa?XDDD jakaś masakra i co niby człowiek ma kupić za te 3,4 lata? GTA!;]