-
no taki mechanik to robi sposobem najprostszym dla siebie - nie znaczy najlepszym dla samochodu
i dla niego to super sprawa, bo zejdzie mu dłużej, ale więcej zarobi ... żeś wtopił, no ale przynajmniej se auto oglądniesz z każdej strony .. co nie znaczy, że auto po złożeniu się rozsypie, może chodzić ładnie ... chociaż w przypadku alfy to jest bardzo niepewne : >
ja jak dawałem auto do znajomego, co ma bardzo przeciętnych mechaników, właśnie takich jak tu opisywani, no to na szczęście nie miałem w Kappie dużych usterek, nie wymieniałem ani rozrządu, skrzyni, sprzęgła ... a jakbym takie coś wymieniał to w żyyyciu do nich bym nie pojechał ... wystarczy powiedzieć, że przy samych hamulcach potrafili coś urwać a co dopiero w czymś co złożone jest ze setek części ... brrr
-
Ital auto solidna firma. Robiłem tam parę rzeczy po kupnie alfy. Ja bym wolał poczekać niż dawać alfę w "obce ręce".
-
W GTA by się poddał i oddał auto w kartonach:P
-
Po 3 dniach moje auto wyglada mniej wiecej tak:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/11/59.jpg
oraz
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2013/11/60.jpg
Widząc postęp prac - śmiem twierdzić, że i na wtorek auta nie będę miał :(
-
Cięgno silnika przy takich pracach się odkęca żeby nie pozrywać gum w tulejkach...
Odkrecęnie kolektora w tym wypadku to właściwe posunięcie ponieważ w cf3 bez odkrecenia operacja ruszenia rozrusznika nie była by możliwa.
-
QBA - czy w moim wypadku fachman odkręcił owe cięgno silnika? Czy wszystko idzie w dobrym kierunku, bo ja jestem przerażony :)
-
nie odkrecił ale może nic się nie stało.
-
Ok - zanim zapłacę za usługę oczywiście przejadę się autem.
Napisz proszę - jakie byłyby objawy uszkodzonego cięgna?
-
Przecież jest na wierzchu, widać gołym okiem :P
-
Nie każdy jest w temacie "mechaniki" :))
Dzwonił do mnie DZISIAJ mechanik że odbiór auta na czwartek bo mają dużo sprawdzania.
QBA - czy jesteś w stanie powiedzieć mi jakie rzeczy sprawdzić podczas "jazdy próbnej" ? To czy pod maską wszystko jest wsadzone to raczej uda mi się ogarnąć ale bardziej mi się rozchodzi o jakieś skutki złego montażu sprzęgła i podzespołów, np: biegi ciężej będą chodzić, obroty falować itp..